Sigge snackar inför HK Varberg hemma

IFK Skövde har varit inne i härlig rad med vinster.  Tre raka segrar följdes upp med en mycket meriterande vinst mot IFK Kristianstad på bortaplan. Efter en veckans matchuppehåll är det HK Varberg som står för motståndet på lördag eftermiddag i Arena Skövde. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell är beredd på en ny tuff uppgift.

– Vi var en del som beskrev insatsen i Kristianstad som något bragdartad med tanke både på motståndet och att det fortfarande var många av IFK:s spelare på skadelistan.  Hur summerar du insatserna den senaste tiden?
 –  Jag är såklart väldigt nöjd med utvecklingen vi haft sedan vi åkte på några förluster i rad. Vi jobbar stenhårt varje dag för att fortsatt prestera på en hög nivå och de spelare som vi varit utan i den här perioden är på väg tillbaka så det ser positivt ut just nu.

 – Kristian Jakobsen Stranden har lämnat oss för Danmark och i veckan har unge islänningen Bjarne Ofeigur Valdimarsson anslutit till truppen. Vad kommer det i första hand att betyda för de närmaste matcherna?
– Det vi med säkerhet vet är att vi kommer vara utan Kristian och därmed också hans kvalitéer på planen. Bjarni är en annan spelartyp med delvis andra kvalitéer som vi vill nyttja och det är för tidigt att kräva att han ska gå in och prestera direkt. Han ska vara här i minst tre år och vi har andra skickliga spelare som kommer få ta utökat ansvar nu när Kristian inte finns i laget.

 – Senast var det alltså topplaget Kristianstad som stod för motståndet på bortaplan. Nu väntar ett Varberg som ligger på fjortonde plats i tabellen. Skiljer förberedelserna något?
– Nej, inte ett dugg! Vi har exakt samma rutiner inför match oavsett vilka vi möter. Vi vet mycket väl vid det här laget att de s k bottenlagen gärna ställer till det för ”topplagen” och att vi fortsatt måste ligga på en hög nivå för att vinna matcher, så också mot Varberg.

– Ligan har bjudit på en rad skrällar den här hösten. Senast var det just Varberg som besegrade Alingsås. Vad ser du som främsta styrkor hos Varberg?
– Dels att dom har en hel del spelare som håller en hög prestationsnivå, men också att de är helt respektlösa och gör sin grej oavsett vilka de möter eller vad det står i matchen.

Estlänningen Karl Toom gjorde tolv mål mot Alingsås, men det gäller förstås att se upp med fler hos de grönklädda.
– Absolut! De har många spelare som gärna kliver fram och tar ansvar. De har dessutom bra kanter så det är inte bara att komma upp på deras skyttar i mitten.

– Tror du att vi på lördag kan få se någon eller några av de spelare som varit borta på grund av skador de senaste omgångarna?
– Det hoppas jag givetvis, men i skrivande stund är det för tidigt att säga om det blir så eller ej. Det positiva är ju att vi har presterat väldigt bra med de spelare som varit med och det är såklart skönt att veta att vi kan vinna matcher med dom borta.

Frågeställare: Bengt Andersson