Sigge snackar inför IFK Kristianstad hemma

IFK Skövde möter på torsdag  IFK Kristianstad – av expertis ansett som stor favorit till SM-guld denna säsong – och det blir förstås en tuff uppgift att ta sig an för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans trupp.

– Tre raka förluster har det blivit efter den långa segersviten. Är det helt enkelt så att ni är inne i vad som beskrivs som en formsvacka?
–  Så kan man såklart se det även om vi inte tänker på det sättet. Vii har givetvis utvärderat de matcherna vi har bakom oss. Vi vet vad vi behöver få till för att prestera bättre och börja vinna matcher igen. Det är så vi agerar. Tar vi lärdom, blickar framåt och jobbar hårt i vardagen så kommer vinsterna snart igen.

 – När det blir förlust som senast mot ett Varberg kommer förstås olika diskussioner igång både internt och externt. Är det risk att man i ett sådant läge analyserar för mycket?
– Ja, det vill jag påstå är både naturligt och vanligt. Det är lätt hänt att saker och ting blir väldigt onyanserade och det som brister blir ofta mycket sämre och större än vad dom egentligen är. Vi är dock helt eniga om vad det handlar om och att vi litar på det vi gjort innan. Det är viktigt för oss att vi inte börjar tvivla på varken vår individuella eller kollektiva kapacitet. Det har visat sig fungera alldeles utmärkt massa gånger den här säsongen.

 – Om man istället ser på det på positiva så gjorde ni senast mot Kristianstad en stark insats och vann en rafflande kamp. Hur mycket betyder det nu?
– Det betyder rimligtvis att dom är väldigt revanschsugna. Men det betyder också att vi går in i matchen med vetskapen att vi kan vinna igen, även om det gått lite tungt på slutet.

– Som alla lag har IFK Kristianstad blandat en del i Handbollsligan i höst. I Europaspelet har dock laget imponerat och toppar sin grupp. Vad är det i första hand som gör Ljubomir Vranjes lag så bra?
– Dom har framförallt ligans bästa trupp. Väldigt bra spelare med ett internationellt snitt på alla positioner.

Slutet på 2020 innebär åtta matcher på en månad. Vad kräver det för upplägg på träningspassen när det är ett så tätt matchprogram?
– Det gäller att hitta balansen mellan att hinna med det vi vill mellan matcherna och ligga på en matchlik nivå. Vi får samtidigt inte gå på för hårt för vi måste återhämta oss mellan matcherna också.

– Richard Hanisch kom glädjande nog tillbaka senast. Är det annars svårt att hålla sig till sin spelidé när truppen drabbas av så många skador som det varit denna höst?
– Det har du helt rätt i. Ja, det var roligt att ha Richard tillbaka i laget senast. Vi vill utnyttja varje spelares spetsegenskaper och det blir ju såklart lite klurigt när spelare faller bort och vi får ersätta med andra. Samtidigt är killarna så skickliga att de anpassar sig fint och hittar samarbetet relativt snabbt.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com