Sigge snackar inför IFK Ystad borta

Efter två nederlag i rad är det på tisdag dags för IFK Skövde HK:s nästa utmaning. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har att förbereda sitt gäng på ett möte mot ett formstarkt motstånd i form av IFK Ystad på bortaplan.

– En dryg veckas matchuppehåll efter de båda förlusterna mot Önnered och Redbergslid. Var det rent av bra att få ett relativt långt uppehåll innan nästa match?

– Ja, det känns som att det kom lägligt med ett litet avbrott från match där vi fått möjligheten att gå till botten med våra senaste prestationer och träna på det vi vill och behöver förbättra. Vi är helt överens i gruppen om vad som fallerat och jobbar hårt för att ta oss ur det.

– Finns det några särskilda slutsatser att dra från de poänglösa duellerna?

– Ja, det gör det, men det har inte varit samma saker som varit orsaken till att vi förlorat de två senaste matcherna. Däremot är vi alla medvetna om att vi alla, enskilt måste kämpa hårt för att det ska bli fler vinster i de närmsta matcherna. Det finns naturligtvis konkreta saker vi vill förbättra och det vi lagt mest fokus på är vårt försvar. Det har sett bra ut i veckans träningar så det ser jag hoppfullt på.

Handbollsligan har hittills bjudit på en hel del överraskande resultat. I många matcher har det också svängt rejält. Stora ledningar har ibland inte ens räckt till poäng. Finns det någon förklaring till att det sett ut så här?

– Jag kan bara spekulera, men det kan vara så att avsaknaden av publik är en anledning. Man är så van att de finns där och stöttar och klappar. Känslan blir lite karaktär av en träningsmatch även om lagen vet vad som står på spel.

-IFK Ystad tillhör de lag som blandat och gett. I serieupptakten förlorade laget mycket stort mot OV Helsingborg och nu senast besegrades Alingsås på bortaplan med sex bollar. Är det rent av ett topplag som väntar på tisdag?

– Dom har i alla fall kapaciteten att vara det för dom har visat en väldigt hög högstanivå. Vinner man borta mot Alingsås som varit formstarka det senaste så är man ett riktigt bra lag.

-Målvakten Henrik Nordlander – med förflutet i IFK Skövde – gjorde en stormatch senast. Har IFK Ystad några andra nyckelspelare att se upp med extra?

 – Jag tycker framförallt att vi bör se upp med högernian Jonathan Mollerup som är irrationell och farlig hela tiden. Utöver honom så har dom varit vassa från kanterna.

 -Till sist – hur viktigt är det att vända trenden när det gäller att ta poäng?

– Det är klart att vi väldigt gärna vill vinna varje match vi ställer oss på banan. Vi är en grupp som mer eller mindre lever för att vinna och drivs starkt av det varje dag. Samtidigt måste man vara medveten om att alla lag har samma vilja. Vi vet att vi kan prestera bättre än vi gjort de senaste matcherna och arbetar för att göra bättre prestationer fortsättningsvis. Gör vi det kommer det öka våra chanser att få med oss två poäng.

Men så gott som alla lag i ligan har haft eller har sviktat i vissa matcher hittills så vi är inte i en djupare svacka än andra lag. Men vinna, det är nåt vi älskar att göra!

Frågeställare: Bengt Andersson