Sigge snackar inför IK Sävehof hemma

Halva handbollsligasäsongen 2020-21 är avklarad. Serien spegelvänder och det är alltså dags för IFK Skövde att åter ta sig an IK Sävehof – denna gång i Arena Skövde. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans lag laddar för revansch…

– Efter fem raka segrar blev det alltså förlust mot Sävehof. Framför allt var det inledningen av andra halvlek som blev ödesdiger. Några dagar efter matchen finns det någon bra analys varför det gick som det gjorde?
– Ja, det tycker jag. Vi har gemensamt tittat på matchen och vi är överens om vad som behöver förbättras för att vinna på onsdag

– Är det något speciellt i spelet som måste fungera bättra för att det ska bli revansch?
– Vi behöver ha bättre rörelse i anfallet och utnyttja dom ytorna som uppstår, främst i deras offensivare försvar som vi hade svårt för.

– Om vi ser på Sävehof –är det något i spelet eller några spelare – som du tycker sticker ut lite extra?
– Som jag tidigare nämnt så ändrade dom i sitt försvar till 5-1 vilket dom gjorde väldigt bra och som vi aldrig riktigt löste. Anfallsmässigt fick dom hitta in till linjespelaren alldeles för enkelt så det kommer vi jobba för att förbättra.

– Halva serien är alltså spelad. I toppskikt av tabellen finns IFK tillsammans i huvudsak med Ystads IF, Malmö, Kristianstad och Alingsås. Inga stora överraskningar, eller hur?
– Nej, det tycker jag inte. Det är väl dom lagen, plus Sävehof som ju faktiskt har ett par matcher mindre spelade än oss övriga, som förväntas vara med om topplaceringarna.

– Är det slutspelslagen som vi kommer att se bland de åtta lag som nu intar platserna?
– Det är mycket möjligt, men det är otroligt jämnt där nere om de sista slutspelsplatserna. I princip är det så att alla lag har chansen att ta sig till slutspel.

– Om vi ser längre ned är det något eller några lag som överraskat på det positiva eller negativa sättet så här långt?
– Jag tycker att Helsingborg har ett väldigt bra lag och hade förväntat mig att dom skulle ligga högre i tabellen. Aranäs däremot har krigat på bra och de ger sig verkligen aldrig.

Frågeställare: Bengt Andersson