Sigge snackar inför Kristianstad borta

Tre raka segrar med övertygande siffermarginal – detta trots att skadeläget var riktigt ansträngt. IFK-tränaren Henrik Signell är förstås nöjd med utvecklingen och nu väntar serieledande IFK Kristianstad på bortaplan på lördag.

– Vad har glatt mest? Storsegrar har ju också gett bra målskillnad inför fortsättningen.
 – Att vi har en fantastisk bredd i laget har jag vetat länge. Att med de bortfallen vi haft de senaste matcherna ändå kunna göra dom prestationerna vi gjort på slutet, med så lite tid tillsammans, är otroligt starkt. Många har klivit fram och tagit ett utökat ansvar.

– Är det några delar i spelet eller några särskilda spelare som imponerat lite extra?
Tycker vi mer eller mindre alltid gör det bra i försvaret, men vi har också haft ett effektivt kontringsspel de senaste matcherna. Detta  är såklart glädjande och viktigt inför fortsättningen.

 – 33 plusmål på mötena mot Helsingborg, Aranäs och Lugi imponerar. Det kan väl vara väldigt värdefullt när serien summeras?
– Det kan det naturligtvis vara. Men jag är mer glad över de starka prestationerna än den stora måldifferensen även om det ofta hänger ihop såklart.

– Går det säga något om prognos för att återfå någon eller några spelare
– Nja, det ljusnar på skadefronten även om varken Adam, Matias eller Jack i skrivande stund är klara för spel tills på lördag så finns i alla fall möjligheten för var och en av dom. Vi hoppas naturligtvis på att alla tre kan vara med, men det ska vi nog inte räkna med tyvärr.

Kristianstad har ju av alla tippats som främsta serievinnarkandidat och guldfavorit. Vad gör laget som bra?
– Först och främst att de har minst en väldigt bra spelare på varje position. Fysiskt starka och spelsmarta gör dom till ett riktigt svårslaget lag.

– Några nyckelspelare hos motståndarna som det gäller att hålla särskild bevakning på?
– Svårt att välja ut några enskilda spelare för då kliver alltid nån annan fram. Det kommer krävas att vi spelar bra och tufft mot fler än några av dom på lördag. Det är såklart vår ambition att göra.

 

Frågeställare: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com