Sigge snackar inför Lugi borta

Glädjen och lättnaden var förstås stor hos både spelare, ledare och supporters i IFK Skövde efter den fina insatsen mot IFK Kristianstad. Tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap får dock inte vila länge på lagrarna. Redan på måndag väntar nästa uppgift då IFK beger sig till Lund för att möta Lugi.

– När du summerar insatsen mot IFK Kristianstad finns det säkert några saker som du är särskilt nöjd med. Vilka var de främsta detaljerna som avgjorde?
– Svårt att välja ut några för vi gör väldigt mycket bra saker under matchen Det jag är mest nöjd med är lugnet vi har även om vi är i underläge med 4-5 mål ganska tidigt i matchen. Vi fortsätter arbeta metodiskt med det vi hade bestämt, vilket verkligen gav resultat till slut.

– Ni hade tre raka svidande förluster bakom er. Såg förberedelserna inför mötet mot Kristianstad annorlunda ut på något sätt?
– Nej, vi har alltid samma rutiner inför match. Däremot pratade vi ännu mer om oss själva inför matchen och mindre om att vi ska anpassa oss efter Kristianstad.

– Det rör det sig alltså om kort uppladdning till nästa match. Kan det över huvud taget bli någon handbollsträning mellan dessa matcher?
– Jadå, vi hinner med två träningar men dom blir av relativt lågintensiv karaktär för att slipa på detaljer och korrigera vissa saker utefter hur Lugi spelar.

– Nu är spelprogrammet så märkligt att Lugi inte spelat match på närmare två veckor. Är det bara en fördel för Lundalaget?
– Nej, det är jag inte alls så säker på. Vi är ju såklart fyllda av självförtroende igen så vi spelar gärna snart igen, haha.

– Lugis senaste match var mot Ystads IF och då handlade det verkligen om en toppinsats (seger 26-28). Karl Wallinius, Casper Käll & Co kan onekligen ställa till det för vilket motstånd som helst.
– Så är det. Jag tycker dom gjort det väldigt bra hittills med ett relativt ungt lag. Vissa spetsspelare i ovan nämnda, men jag tycker dom har många som kan och vill avgöra matcher.

– I senaste matchen gick ni runt med ganska få spelare. ÄR det faktum att HK Skövde inte får spela ett problem då det innebär att många spelare i truppen får liten chans till speltid över huvud taget?
– Ja, det är såklart inte optimalt och det är givetvis svårt för alla att vara inne i matchtempot. I matchen mot Kristianstad så gjorde dom spelarna det så pass bra att jag gärna ville fortsätta med dom. I nästa match kan det vara andra som kliver fram och får mer speltid. Att vi har den bredden i truppen har vi visat i många matcher i år.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl