Sigge snackar inför Önnereds HK

IFK Skövde reste sig snabbt efter hemmaförlusten mot Ystads IF och tog en fin skalp mot HK Malmö i söndags. Det går dock inte att vila på dessa lagrar särskilt länge för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare. Redan onsdag kväll är det Önnereds HK som kommer till Arena Skövde.

– ”Bästa matchen hittills” var ditt betyg efter segern mot Malmö. Handlade det även om en del revansch efter den något snöpliga förlusten mot Ystads IF.

– Ja, det är klart att vi inte kände oss tillfreds efter den matchen och ville gärna visa att vi kan bättre än så. Malmö är ett av ligans bästa lag och vi visste att det skulle behövas en bättre prestation om vi skulle få några poäng och det gjorde vi verkligen.

– Trots problem bakåt inledningsvis och tidig skada för Richard Hanisch, hängde ni med fint mot det starka motståndet. Gick snacket på något särskilt sätt?

– Egentligen inte. Ibland kan man känna att man agerar rätt även om man släpper in mål och det kändes som att vi gjorde det och jobbade oss också ikapp och förbi under halvlekens gång. Jättetråkigt för Hanisch med skadan och tungt att tappa honom så tidigt i matchen, men killarna delar på ansvaret på ett fantastiskt bra sätt.

Lång hemresa i söndags kväll och bara ett par dagar innan nästa uppgift. Hur gör ni för att vara på topp igen?

– Det stämmer! Under måndagen kollade vi  på Malmömatchen för att ta med oss det vi vill fortsätta med inför onsdagens match. Vi tittar även lite på Önnered såklart. Vila från handboll gäller liksom att köra ett återhämtningspass i gymmet. Allt för att kropparna är tillräckligt fräscha på onsdag igen.

-Nu väntar alltså Önnered. Med tanke på inledningen av ligan kommer ni att bära favoritskap. Gäller det något särskilt för att hantera detta?

-Vi kommer att bära favoritskapet i många matcher under säsongen och det gäller att klara av att hantera det. Vi vet om att vi är ett väldigt bra lag, men inte utan hjärta och en hundraprocentig inställning. Det kommer både jag och garanterat killarna påminna varandra om.

-Även om Önnered inte fått den poängutdelning som man säkert förväntat sig, har Tommy Atterhälls lag gjort en hel del bra. Är det något i deras spel och några nyckelspelare som är särskilt viktigt att se upp med?

 – Jag tycker dom är ett gäng som är duktiga på att kriga. Stämmer det för dom anfallsmässigt så kan dom vara riktigt svåra att stoppa. Många kvicka, lite mindre spelare så det gäller att vi är med i fötterna.

-Tyvärr får vi ju klara oss utan Richard Hanisch ett tag efter fingerskadan. Betyder det någon särskild förändring i upplägget den närmaste tiden?

– Det betyder att vi får klara oss utan en väldigt bra spelare och det vill vi ju inte, men som tur är har vi många duktiga spelare som är friska. Vi har ju faktiskt varit utan Hanisch de tre första matcherna och det gick bra då och kommer nog att göra det nu också. Vi hoppas givetvis för både Hanischs och lagets skull att han är tillbaka snart igen.

Utfrågare: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström