Sigge snackar inför RIK borta

Den gångna veckan bjöd på både meriterad seger och en något oväntad förlust. Bortasegern mot Malmö följdes av en hemmaförlust mot Önnered. Nu laddar IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signelll och hans manskap för ny bortamatch då Redbergslid väntar i Lundenhallen på måndag kväll.

– För utomstående kan det nog vara svårt att förstå att prestationerna varierar så stort som det gjort nu. ”Tjusningen med idrott” säger en hel, men det kan det väl vara lite svårt att se när man är på den förlorande sidan…

– Ja, så ser man det inte. Framförallt inte den närmsta tiden efter en förlust. Det kändes så klart väldigt bittert och vi alla är givetvis besvikna över den insatsen.

Jag vet till 100 procent att killarna vill inget hellre än att vinna varenda match dom spelar och varenda närkamp i matchen. Men idrott är tyvärr inte så enkel som att man bara kan titta på tabellen och se vilket lag som ligger först och då veta vem som kommer vinna.

– Säsongen är fortfarande ny – är det en förklaring till att det blir en hel del upp och ner?

– Det är givetvis en av förklaringarna och det gäller ju inte bara oss. Tycker det hittills varit många oväntade resultat där de flesta lagen varit inblandade. För vår del har vi dessutom haft en hel del skador på tongivande spelare som gör att vi fått hitta konstellationer som vi inte tränat in tillräckligt länge för att vara stabila i än.

Nu är väl det viktigaste att se framåt. Hur ser förberedelserna ut inför mötet med Redbergslid?

– Vi utvärderade matchen mot Önnered i fredags och kom fram till många bra saker som vi kommer jobba hårt för. Ambitionen är givetvis att vi ska bli starkare som lag. Fullt fokus gäller på RIK lördag och söndag, men givetvis också på oss själva om hur vi vill bete oss och spela på måndag.

-RIK har haft ganska klen poängskörd inledningsvis, men visade imponerande takter mot Alingsås senast och vände stundtals ganska stora underlägen till ett oavgjort resultat. Vad imponerade mest på dig?

-Helt klart moralen och att dom fortsatte att kriga som djur trots att det såg tungt ut flera gånger i matchen. Så vi kan räkna med att dom har gått stärkta från den matchen vilket så klart gör att vi kommer behöva göra detsamma.

-RIK har tappat en del nyckelspelare, men fått tillbaka rutinerade Mario Lipovac. Unga spelare som 20-årige Oskar Joelsson och 18-åringen Elliott Stenmalm har tagit stort ansvar och imponerat. Har ni hunnit studera hur ni ska stoppa inte minst de unga RIK-arnas framfart?

 – RIK är en klubb som är bra på att fostra talanger och utveckla dom till elitspelare. Det viktigaste för att stoppa både dom och andra skickliga spelare är att spela fysiskt och ta bort deras bästa egenskaper.

 -Glädjande nog var Matias Helt Jepsen tillbaka förra matchen. Tyvärr fick Jack Thurin kliva av senast. Hur ser läget i truppen ut inför måndag?

-.Det stämmer att vi har lite skavanker i truppen, men vi kommer ställa upp med ett högmotiverat manskap på måndag i alla fall. Det är något jag vet säkert!

Frågeställare: Bengt Andersson