Sigge snackar inför Varberg borta

Efter två svidande förluster mot IK Sävehof väntar HK Varberg på bortaplan redan nu på söndag. Vi kan vara säkra på att IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har ett revanschsuget gäng som åker till Halland på självaste Luciadagen.

– Dubbla förluster mot Sävehof inom loppet av en vecka. Dessutom två matcher med ungefär samma utseende. En bra första halvlek följdes av mer eller mindre haverier efter paus och två stora förluster. Finns någon förklaring så här med lite distans?
– Att vi förlorar båda matcherna mot Sävehof är i sig ingen skam för det är ett väldigt bra lag som jag tycker har gjort två mycket starka insatser.
Däremot är jag inte nöjd med sättet vi förlorar på, speciellt inte i andra matchen. Vi har i båda matcherna tidigt hamnat i underläge på grund av olika orsaker. Det har vi inte lyckats hämta oss ifrån och hanterat på ett tillräckligt bra sätt.

– Vad är bästa receptet för att komma tillbaka och in på vinnarbanan igen?
– Det är att vi gemensamt diskuterar och hittar lösningar för hur vi vill gå vidare, hur vi vill ha det i gruppen och hur vi vill uppfattas utifrån sett.

– Serien har ju vänt och nu väntar alltså Varberg som ni mötte för ett par veckor sedan. Varberg hängde då med bra före paus, men sedan blev det en klar åttamålsvinst. Vad tar ni med från den matchen??
– Vi tar med oss att det är ett bra anfallslag med många fina spelartyper. Dessutom att vi gjorde en bra match anfallsmässigt där vi kontrade mycket och bra och släppte på handbromsen.

– Att Varberg intar sista platsen i tabellen misstänker jag inte är något som ni över huvud taget tänker på?
– Nej, absolut inte! Vi kommer från två förluster och vill visa, framförallt oss själva, att vi kan bättre än matcherna mot Sävehof. Det är idel bra lag i ligan så är man inte på tårna så blir det jobbigt, även mot Varberg.

– Det faktum att serien spegelvänder och att man får möta en del lag två gånger inom kort tid, medan det till exempel är ett halvår mellan matcherna mellan er och Alingsås. Är det ett bra upplägg?
– Det är ju lika för alla och har både för- och nackdelar. Men vi har ju den matchen kvar på näthinnan så det blir ju lättare för båda lagen att minnas vad som fungerade och vad man vill förbättra.

– Det har varit både nya och gamla skador i truppen. Är det stor ovisshet vilka som kan vara med när ni nu är inne i en intensiv spelperiod?
– Ja, det ska jag inte sticka under stol med att det är. Glädjande är dock att både Fabian Norsten och Richard Hanisch är allt närmare spel.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl