Sigge snackar inför Ystads IF

Poängmässigt har inte IFK Skövde kunnat starta Handbollsligan 2020-21 på ett bättre sätt. Full poängutdelning i de tre inledande matcherna är givetvis något som nytillträdde tränaren Henrik ”Sigge” Signell är mycket nöjd med. Nu väntar en ny utmaning när Ystads IF kommer till Arena Skövde på tisdag.

– Det har blivit sex poäng, men i matchen mot Hallby senast var det dramatik in i det sista. Hur ser du på de inledande omgångarna så här några dagar efter senaste nervpärsen?

– Jag tycker att vi gjort det bra. Senaste matchen mot Hallby var det kanske inte så mycket skönspel anfallsmässigt, men det är en svår bortamatch mot ett lag som spelar ett fysiskt och offensivt försvar. Då blir det ofta andra saker som är viktiga som att sticka in näsan och där man får kämpa för sina mål.

– Efter matchen senast påpekade du att det finns saker att jobba vidare med. Är det något särskilt som ni fokuserar på?

– Det är ju lite nya spelare som får ta ett större ansvar nu när Hanisch och Matias är borta. Det handlar om spelare som tidigare haft stora roller och mycket speltid och då blir det naturligt att allt inte sitter vad gäller timing och samarbeten. Så det är framförallt det vi jobbar med just nu.

Nu väntar Ystads IF som alltid finns med när det pratas om kandidater till de allra högsta placeringarna och kamp om medaljer. Hur rankar du Ystads IF?

– Jag tycker definitivt att Ystads IF har ett av ligans bästa spelarmaterial och laget har en skyhög potential. Jag tror att dom bara kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

-Hittills har ju Ystads IF blandat lite med en seger, en oavgjord och senast förlust mot Alingsås. Vad har imponerat mest?

-. Dom har en del spelare med som är väldigt skickliga individuellt som det gäller att försvåra det för. Tyvärr är dom så pass många så det räcker inte med hårdare bevakning på några av dom. Det gäller att vi är bra över hela banan.

-Några nyckelspelare hos gästerna som ni måste se upp extra med?

-Naturligtvis Kim Andersson (om han nu är med på tisdag). Sen är ju Ludvig Hallbäck en av ligans bästa spelare som kan göra mål mer eller mindre på egen hand.

 -Senast fick ni ställa upp utan nyckelspelare som Richard Hanisch, Matias Helt Jepsen och Kristian Svensson. Dessutom är ju Fabian Norsten långtidsskadad. Hur ser det ut inför tisdagsmatchen?

– Ja du, om vi ändå visste det, haha. Det kan mycket väl vara så att några av dom finns med i laget på tisdag, men det vet vi först på matchdagen.

-Om man ser på de första omgångarna i ligan. Är det något som överraskat dig lite extra?

– Mest enskilda resultat, men jag tror vi kommer få se många överraskningar under säsongen. Det finns många lag med hög högstanivå.

Utfrågare: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström