Sigge snackar inför Lugi hemma

De två senaste IFK-matcherna har gett klara segrar och förbättring av inte bara poängskörden utan även målskillnaden. Redan på måndag är det dags för nästa match då Lugi gästar Arena Skövde.

– Matcherna mot Helsingborg och Aranäs gav betryggande segrar. Att vinna sådana matcher som man ”ska vinna” – vad betyder det?
– Jag ser det inte som att det finns sådana matcher som bara ska vinnas. Dels för att det visat sig att det inte finns några givna segrar på förhand och dels för att vi just nu dras med en hel del skador. Men visst, alla vinster är sköna, haha

– Sena skador på nyckelspelare som Jack Thurin och Matias Helt Jepsen inför Aranäsmatchen. Ändå fungerade spelet snabbt på ett vinstgivande sätt. Slutsatser av det?
– Jag tycker man återigen kan dra slutsatsen av att vi har många väldigt skickliga spelare i laget. Att vi inte står och faller med några enskilda spelare även om jag så klart anser att vi blir ännu bättre med dom i laget.

-Richard Hanisch, Fabian Norsten och nu senast Jack och Matias har saknats. Andra har fått mer speltid och fått chansen. Är det något som glatt dig särskilt i det sammanhanget?
-Det är ju lätt att peka på spelare som är mindre erfarna som senast fick ta ett större ansvar, såsom Victor, Hampus och Daniel Björk. Men jag vill också betona att de äldre och mer rutinerade tar ett ytterligare ansvar som gör att det är lätt att komma in och prestera så bra som vi gjorde mot Aranäs.

Nu är det ganska tätt spelprogram med bara fyra dagar till nästa match. Hur ser förberedelserna ut?
– Vi hade ett återhämtningspass i fredags och tränar handboll både på lördag och söndag. Och naturligtvis en del teoretiska möten för att vara optimalt förberedda till på måndag.

-Lugi bjuder ofta på fartfylld handboll med många unga lovande talanger. Vad gäller för att stoppa lirare som Karl Wallinius & Co?
– Det är sant! Det kommer krävas samma saker som för att stoppa alla duktiga spelare. Att vi håller oss till vår matchplan, strävar efter att ta bort deras styrkor, att vi är aggressiva och agerar som ett lag där vi hela tiden backar upp varandra.

Frågeställare: Bengt Andersson