Skadevi Handbollscup 2020 inställd

Det är nu klart att Skadevi Handbollscup 2020 kommer att ställas in. IFK Skövde Handbolls stora ungdomsturnering skulle avgjorts under allhelgonahelgen för 44:e året i rad.
-Tyvärr har vi inget val. Det är naturligtvis rådande omständigheter kring Covid-19 som vi tvingats fatta detta tråkiga men oundvikliga beslut, säger cupgeneralen Henrik Berggren.

IFK Skövde HK konstaterar att det tyvärr inte funnits realistiska möjligheter att genomföra ett så här stort arrangemang med rådande regler och restriktioner.
Ledningen för Skadevi Handbollscup har övervägt flera olika scenarier för att genomföra cupen trots rådande pandemi och restriktioner. Insikten är dock att det är ogenomförbart då inte säkerhet kan garanteras eller en eventuell smittspridning förhindras.
Övernattningar och matserveringar hade varit svårt att genomföra på ett säkert sätt.

355 lag ifjol
Skadevi Handbollscup lockade ifjol 355 lag och hade allt gått som planerat hade nivån varit ungefär den samma i år. Det är alltså väldigt många handbollsungdomar både i landet och i grannländerna som går miste om det som för många är säsongens höjdpunkt.
-Vi ser det som att Skadevi Handbollscup tar time out 2020 och att vi kommer igen med full kraft nästa år, säger Mikael ”Smule” Samuelsson i IFK Skövdes Sport Ungdom.

Alla anmälda lag har nu möjligheten att välja om man vill flytta över sin inbetalda anmälningsavgift till nästa års cup och därmed redan nu säkra sin plats i 2021-års turnering, eller om man önskar att få sin inbetalda avgift återbetald. Under de närmaste dagarna översänds instruktioner och information till alla lag som redan har betalat.

MiniSkadevi för ungdomar födda 2011 och 2012 den 24 oktober kommer också att ställas in.

Vid frågor kontakta Henrik Berggren