Sportchefen om det aktuella läget inom handbollen och IFK

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström kommentar nu dels det som Svenska Handbollförbundet beslutade om vad som gäller sedan säsongen slutat i förtid, dels hur det ser ut inom IFK Skövde HK just nu.

-Vad säger du om det som beslutats om säsongen och framtiden?

– Först och främst är det ju ledsamt, tomt och tråkigt att vi inte får chansen att visa upp oss i ett slutspel. Men vi anpassar oss efter rådande situation och får ”gilla läget” helt enkelt. Sen kan jag ju inte säga att jag är avundsjuk på dom som skall fatta de beslut som tagits i olika frågor på en nationell tävlingsnivå…  Såna här beslut har ju en viss tendens att kunna uppfattas på många sätt. Så även denna gång har jag sett.

-Men visst hade jag gärna sett att vi fått spela färdigt seriespelet först och främst. Inte minst när tabellen såg ut som den gjorde med tanke på placeringar och Europa Cupplatser. Att Aranäs fick en plats i ligan var ju inte helt oväntat även om andra sporter fattat andra beslut i liknande situationer

Förstår båda parter

-Vad det gäller de lag som skulle kvalspela har jag förståelse för bägge parter, även om det kan låta både diplomatiskt och tråkigt.

-Vad händer närmast med IFK:s trupp och verksamheten i föreningen i stort?

-Spelartruppen har nu ledigt fram till 6 april först och främst beroende på hur allt med Coronaviruset utvecklar sig. Men vi räknar med att starta förberedelserna inför nästa säsong då. Dessutom håller vi på att slutföra några av de förhandlingar som kvarstår innan spelartruppen är komplett inför fortsättningen. Men i den frågan får vi anledning att återkomma med mer information fortlöpande .

-Sen är det ju också en tid för utvärdering av det som varit. Vad har vi gjort bra? Vad kan vi utveckla och göra ännu bättre nästa säsong? 

-Det handlar om att fastställa ledarstaber för såväl elitlag som alla våra ungdomslag och även arbeta med en hel del planeringsarbete inför hösten. Vi har haft planer på en utbildningsträff för ungdomsledare den 9 maj. Om vi lyckas är ju i högsta grad oklart. Men det är behövligt och även väldigt uppskattat av våra ledare. Så det ser jag fram emot.

Aktiviter på olika plan

-Vi arbetar också med våra riktlinjer för våra ungdomar. Det är en spännande process att revidera och modernisera en del saker på den nivån. Erik Sackari och Marcus Dahl på kansliet arbetar på med att förbereda allt för sponsorarbetet och så vidare…

-Så vi är inte arbetslösa, summerar Ulf Nyström och avslutar:

-Det är klart att det är en speciell och lite udda känsla i dessa dagar. Men jag vill också tro att denna tid förhoppningsvis kan leda till något bra och gott på sikt.

Foto: Viktor Ljungström