Stranden till Danmark nästa säsong

IFK Skövdes niometerspelare Kristian Jakobsen Stranden har gjort klart inför nästa säsong med flytt till den danska ligaklubben SønderjyskE Håndbold.

-Det känns vemodigt att lämna IFK Skövde efter säsongen. Jag har blivit väldigt glad i både staden och föreningen och är mycket tacksam för möjligheterna jag fått här i Skövde, säger Kristian.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker självklart att det är tråkigt att Kristian lämnar klubben.

-Oavsett vilket har jag hela tiden haft på känn att vi har haft honom på lån för fortsatta framtida utmaningar. Kristian har väldigt höga ambitioner med sitt handbollsspel, säger Ulf Nyström och konstaterar samtidigt att om Kristian på sikt ska ta upp kampen med de bästa i Norge för att bli landslagsspelare så handlar det om att han hamnar i en än tuffare tränings- och tävlingsmiljö.

Stor målskytt

Kristian kom från Halden Topphåndboll inför säsongen 2019-20. Hittills den här säsongen har det blivit 46 mål i Handbollsligan från den 23-årige norrmannen.

Kristian konstaterar också att det lyckligtvis är mycket kvar av säsongen.

-Jag gläder mig åt att kämpa hårt för IFK Skövde ännu i många månaderoch vill för alltid vara en blå kamrat, säger han.

SønderjyskE Håndbold ligger för närvarande nia i den danska ligan. I laget finns bland andra svensken Marcus Dahlin. Klubben hör hemma i Sønderborg på Jylland.

Arbetar på ersättare

I IFK Skövde har arbetet för att hitta en fullgod ersättare varit igång en tid.

-Jag är inställd på att vi skall kunna lösa det på ett sätt som går hand i hand med våra fortsatta ambitioner som klubb, säger sportchefen och önskar Kristian lycka till och tackar för hans insatser i den blåvita tröjan.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström