Tio snabba frågor till Richard Hanisch

Inför tisdagens match i Handbollsligan mot Önnereds HK är det Richard Hanisch som är Matchens profil. Lagets mesta målgörare och passningsspelare så här långt får tio snabba frågor om hur han ser på laget, slutspelet och den stundande match där åter två viktiga poäng står på spel.

– Har lagets säsong hittills varit som du förväntat dig?
– Ja, det tycker jag. Vi har tagit ytterligare kliv gentemot föregående säsong. Även om vi hade en mindre bra period på hösten, där vi tappade poäng på hemmaplan på kort tid, så har vi räddat upp det genom en hel del fina skalper på bortaplan istället.

– Ditt personliga mål med säsongen?
– Vinna SM-guld.

– Några medspelare som överraskat positivt?
– Den jag främst vill nämna som överraskat positivt är Fabian Norsten.  Talang visste man att han har, men med sin ringa ålder trodde jag inte att han skulle vara så pass stabil som han hittills varit i målet. Det har hjälpt oss i många matcher.

– Vem är ligans bäste spelare?
– Olafur Gudmundsson.

– Vem är favorit till SM-guldet?
– Alingsås HK.

– Din reaktion på Henrik Signell som kommande tränare?
– Spännande, starkt av föreningen att kunna knyta till sig en tränare med de meriterna. Henrik verkar vara skarp taktiskt som tränare och det är något jag som spelare uppskattar.

– Hur kan publiken snäppa upp sig till slutspelet?
– Först och främst genom att ta sig till Arenan. Leva sig in i matchen som att det vore de själva som spelar. Gapa och skrika om det är något de inte tycker stämmer.

Hur påverkar det gruppen när man förlorar mot lag i botten av tabellen?
– Det visar att när det väl händer, är man inte påkopplad och gör en hundraprocentig insats, så förlorar man mot lag som man ”ska” vinna emot på papperet. Sen hur det påverkar andra kan jag inte svara på, men jag får fram en revanschlust att inte göra en dålig match igen.

– När ni mötte Önnered senast blev det en tiomålsförlust – finns den matchen kvar i huvudet?
– Egentligen inte. Klart man blir påmind lite hur det gick i senaste matchen när vi börjar analysera den, men annars har jag/vi inte tänkt så mycket på den matchen efter att vi har jobbat oss klart från den.

– Ni hart två matcher (och en lång resa till Skåne) på tre dagar. Hur förbereder man sig för att klara det?
– Genom att titta på video, göra klart första matchen, göra sin återhämtning så bra man kan. Sen blir det video igen för ny motståndare. Inte mycket nytt, men det är klart att det blir lite mer intensivt när det är mindre än 48 timmar till nästa match.

Reportage: Andersson/Ljungström