“Totte” och Edwin norska cupmästare

Christopher “Totte” Hedberg och Edwin Aspenbäck kan titulera sig norska cuphandbollsmästare. I en final med sitt Elverum Håndball mot Nærbø på tisdagen blev det en klar seger med 37-29. Christoffer Hedberg som just kommit hem till Sverige är förstås glad och stolt.

-Cupen kan väl jämföras med Svenska cupen i fotboll där vi spelat tre matcher innan vi kom till final. Det är fjärde gången och tredje året i rad som Elverum står som vinnare och det var härligt att få vara med om detta, säger högersexan som i somras lämnade IFK Skövde HK efter fyra säsonger med de blåvita.

I finalmatchen som spelades inför en 200 personer stor publik gjorde Totte ett mål. Han fick dela speltiden med världsspelaren Luc Abalo och fick en hel del speltid under matchen.

Efter VM-uppehåller kommer Elverum att återuppta Champion Lesguespelet ute i Europa som Christopher Hedberg säger så här om:
-Det är en fantastisk upplevelse att få vara med om. Vi har hittills vunnit två matcher men förlorat flera. Att få möta världsspelare är väldigt utvecklande.

I norska ligan har Elverum en ganska betryggande ledning nu när serien gör VM-uppehåll. En enda förlust på 14 spelade matcher.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström