Victor fick juniorkontrakt på 18-årsdagen

IFK Skövde HK har skrivit kontrakt med ytterligare en junior. På sin 18-årsdag skrev Victor Siem och IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström på det nya kontraktet.

-Det var den bästa födelsedagspresent jag kunde tänka mig. Det här känns fantastisk roligt och är en bekräftelse på man gör något bra och att föreningen tror på mig, säger Victor.

Ulf Nyström är glad att IFK kunnat signera ytterligare ett nytt juniorkontrakt.

-Victor är en ung spännande kantspelare som det blir intressant att följa framöver. Han tränar på bra och gör det fint i vår ungdomsmiljö, säger sportchefen.

Som för så många andra handlade det som barn både om handboll och fotboll för Victor. Handbollen började han med hemma i Stöpen med Country. Till IFK kom han när han blev A-pojk.

-Det passade bra att då satsa helt ut på handbollen eftersom jag började på gymnasiet. Kombinationen handboll och gymnasiet passar mig, säger Victor som har ett år kvar i skolan.

Victor är en högerhänt kantspelare och det är en position han vill fortsätta att satsa på.

-Det här kontraktet sporrar givetvis och att få möjlighet att utvecklas i IFK känns härligt. Här finns det många av lära sig av, säger Victor och nämner inte överraskade Rasmus Wremer som ju finns på samma position.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcs Dahl