Victor niomålskytt i segermötet med Sävehof

Det var Victor Ljungkvists stora kväll när IFK Skövde besegrade IK Sävehof med 35-29 (19-18) i Partille Arena på torsdagskvällen. Victor gjorde nio mål i något som blev hans livs match hittills.

Tidigare på dagen kunde IFK presentera att Victor skrivit ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Svaret kunde inte bli bättre!!

-Det var nog min bästa match i karriären så här långt, tyckte en glad men trött matchhjälte efter matchen.

IFK-tränaren Jonas Wille var också enormt förtjust efter slutsignalen.

-Hela gänget gör en stark insats, men Victors insats är förstås enorm. Det är nog den enskilt bästa prestationen som någon våra spelare gjorde den här säsongen. Han var lika bra framåt som i försvarsspelet, summerar Jonas.

Att Victor fick pris som bäste spelare behöver kanske inte ens nämnas…

Sju mål som vände

Det började annars inte så bra för IFK. Sävehof tog tidigt ledningen med som mest fyra mål. Efter 12-8 till hemmalaget kom dock en mycket stark IFK-period med sju raka mål! Efter att de för dagen vitklädda IFK-arna tagit ledningen med 15-12 kom aldrig Sävehof närmare än 18-19 som var paussiffror. 37 mål i en halvlek visar förstås att målvakts- och försvarsspel inte var på topp hos något lag.

-Sävehofs 7-6-spel i slutet av första halvlek ställde till det, men jag tycker att vi löste det bra, säger Jonas Wille som också noterade med glädje att laget uppträdde metodiskt och utan panik när Sävehof tog en klar ledning inledningsvis.

I andra halvlek startade IFK starkt och efter tio minuter var ledningen 25-21. Sedan var det fem måls övertag till gästernas vid ett antal tillfällen. När sedan Sävehof drog på sig två utvisningar på kort tid var matchen i princip avgjord.

Det blev alltså till slut en vinst med sex måls marginal och en härlig revansch på Sävehof som tog tre av fyra poäng i de båda matcherna i Skövde i höstas.

Många starka insatser

Även om Jonas Wille hyllar laginsatsen måste nog viktiga kuggar som Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen förtjäna ett litet extra plus.

I Sävehof belönades Sebastian Karlsson med pris som bäste spelare. William Bogojevic gjorde visserligen sex mål, men togs väl om hand av mittförsvaret i IFK.

Målgörare

IFK Skövde: Victor Ljungkvist 9, Richard Hanisch 6, Matias Helt Jepsen 5, Christopher Hedberg 4, Dan Beck-Hansen 3, Rasmus Wremer 2, Adam Samuelsson 2, Jack Thurin 2, Kristian Svensson 1 och Hampus Söderman 1.

IK Sävehof: William Bogojevic 6, Gustaf Wedberg 5, Stefan Sunajko 4, Jonathan Edvardsson 4, Sebastian Karlsson 4, Adam Blanche 3. Vetle Eck Aga 2 och Sebastian Spante 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille

 

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com