Vilket härligt dygn för William

Vilket fantastiskt dygn IFK Skövdes William Elovson kan se tillbaka på. I söndags kväll debuterande han i Handbollsligan och fick i absolut sista minuten av matchen göra sitt första mål (bilden ovan). Detta följde han sedan upp på måndagen med att klara sista körkortsprovet.

-Ja, det går bra nu, säger William med ett stort leende.

Lika många mål som pappa…

18-årige William fick i våras nytt juniorkontrakt med IFK Skövde. Att det skulle bli handboll för William var verkligen ingen överraskning. Snacka om att han kommer från en riktig handbollsfamilj.

Pappa Robert var som målvakt med och förde upp IFK i högsta serien för 30 år sedan. För Robert blev det sedan 120 matcher i högsta serien kryddat med åtta slutspels- och sex Euorpacupmatcher. Under karriären blev det ett mål för målvakten.

-Det har jag ju tangerat nu och pappa kan ju i varje fall inte göra några fler mål. Så snart hoppas jag toppa den statistiken här hemma, säger William.

Lita på att det pratas mycket handboll i familjen Elovson i dessa dagar. Det är ju inte bara pappa och sonen som har handboll som nummer ett i livet. Mamma Anette (flicknamn Hägg) var en mycket duktig spelare och spelade bland annat 1992-93 i Skara HF under ledning av legenden Kjell E Larsson. Storasyster Fanny tillhör Skövde HF:s elitlag och är en av klubbens lovande ungdomar. I genrepet inför SHE i förra veckan gjorde Fanny två mål mot Skara.

Mersmak

För William gav förstås debuten i söndags mersmak. Dygnet 13-14 september 2020 lär han heller aldrig glömma…

-Det var magiskt att få komma in och dessutom göra ett mål. Självfallet gav det mersmak och nu gäller det att ligga i stenhårt för att få fler chanser. När juniorkontraktet skrevs i våras gav sportchef Ulf Nyström idel berömmande ord.

-William är en härlig idrottstyp, som varje vecka tar nya steg genom ett bra samarbete mellan vår juniorverksamhet och NIU-gymnasiet i Skövde., sade sportchefen.

Ja, vi lär få se mycket Elovson i Skövdes båda elitlag den kommande säsongen. Inte bara till glädje för de stolta föräldrarna Anette och Robert …

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström