Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter ett månadslångt uppehåll är det dags för Handbollsligan att ta plats igen. För IFK Skövde är det IFK Ystad som står för motståndet i årets första match. När lagen möttes i Skåne före jul blev det två värdefulla Skövdepoäng så det är väl inte fel att gissa att Ystad kommer revanschsuget till Arena Skövde. IFK-tränaren Jonas Wille ser fram mot omstarten och en vår med många handbollsfester.

– Hur har ni hållit igång truppen under det här långa uppehållet?
– Vi har pusslat lite på detaljer i anfallsspelet och bland annat spelat ett par träningsmatcher. De sista dagarna in mot Ystadsmatchen har det först och främst fokuserats på försvarsspel.

– Gav de två träningsmatcherna i förra veckan svar på var ni står formmässigt nu när en ganska intensiv period med matcher väntar?
– Det är alltid svårt att värdera i och med att en träningsmatch sällan har samma intensitet och nerv som en vanlig match. Men det är inget tvivel om att vi måste skärpa oss från insatsen mot Halden.

– Nu gäller det alltså IFK Ystad som ni har positiv utdelning på. Vad kan vi förvänta oss för motstånd den här gången?
– Som vanligt så är det en öppen uppgörelse. De flesta matcher i den här ligan är jämna. Ystad har bra fysik och god bredd så det blir en spännande match.

 -Är det några särskilda spelare hos gästerna som det gäller att se upp med?
– Jonathan Mollerup på högernio är en underskattad spelare som i sina bästa dagar håller en väldigt hög nivå.

EM är precis avslutat. Är det något som överraskat dig när det gäller hur lagen spelat?
– Portugal har varit en väldigt positiv överraskning. Dom har spelat fin handboll och klarat att hålla nivån ganska bra i många matcher.

– Som norrman gläds du förstås åt Norges framgångar även om finalen missades efter dramatik utöver det vanliga. EM-brons är ändå fint. Förbundskaptenen Christian Berge laddade ju med ett antal matcher med IFK Skövde. Får vi se honom här i vår också?
– Det kan hända att Christian kommer en tur till för att förbereda sig till OS-kvalet i april.

 

Bengt Andersson