Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Det blev full pott för IFK Skövde HK i omstarten av Handbollsligan när IFK Ystad gästade Arena Skövde i årets första seriematch. På söndag är det dags för första bortamatchen och vi känner tränaren Jonas Wille på pulsen inför mötet med Lugi.

– Du var nöjd direkt efter matchen mot IFK Ystad i onsdags och inte minst med det starka försvarsspelet som visades upp särskilt i första halvlek. Så här med lite distans, hur ser dina samlade intryck ut från segerfighten?
– Jag är fortfarande nöjd med insatsen. Många spelare bidrog till segern. Vi bytte runt på många spelare utan att kvaliteten blev något sämre. Det gläder extra!

 – Nu gäller det alltså Lugi som ni besegrade i en tät och svängig match i början av december. Ni har ju mötts många gånger de senaste säsongerna. Var sitter främsta styrkan i dagens Lugi?
– Deras försvarsspel är väldigt bra. De har goda duellspelare och ett tydligt system som dom är väldigt lojala mot.

Ni får ju bland andra möta Lucas Pellas som gjorde succé i EM och till sommaren kommer att flytta till franska topplaget Montpellier. Får han speciell bevakning?
– Nej, det får han nog inte. Utspel till kanter kommer som oftast som en konsekvens av fel i försvar på andra platser än på den positionen. Vi fokuserar hellre på hur vi ska spela mot deras anfallsspel.

-Ni väljer att åka söderut redan på lördag för att komma väl förberedda till den förhållandevis tidiga matchstarten på söndag. Är det viktigt att kunna göra så vid några matcher där det handlar om långa bussresor?
– Vi väljer att göra det denna gång i och med att matchstarten är så pass tidigt som kl 15. Då är fem timmar i buss direkt före match lite extra ogynnsamt.

 -Var det något som överraskade dig i första omgången av handbollsligan efter det månadslånga uppehållet för EM?
– Nej, var inga stora bomber där.

 

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström