Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Det nya året har för IFK Skövde startat med en ganska klar seger här hemma mot IFK Ystad och oavgjort mot Lugi i en mycket rafflande match i Lund. Nu gäller det för IFK-tränaren Jonas Wille och hans manskap att ladda om för ett möte med seriens tabelljumbo HK Varberg.

– Du sammanfattade matchen mot Lugi i söndags och resultatet 25-25 som en vunnen poäng. Nu i efterhand vad tycker du det var som var bra och det som inte fungerade fullt ut?
– Det är alltid svårt att spela mot Lugi. Enligt min mening så har dom ligans bästa försvar så det kräver en hel del att slå in sprickor i det. Anfallsmässigt var vi inte bra nog samtidigt som vi bränner många goda chanser. Men superbra målvaktsspel kombinerat med moral och god försvarsfight sörjde för att vi likaväl kunde resa hem rimligt förnöjda.

 – Är det några detaljer i spelet som ni slipar extra på när det börjar dra ihop sig till väldigt viktiga veckor med många tuffa matcher?
– Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla konceptet, men i och med det täta matchprogrammet så blir huvudtemat alltid strategi in mot nästa match.

Nu gäller det alltså Varberg –en nykomling i serien som haft det jobbigt hittills och kämpar för att förnya kontraktet.  Vad ser du som Varbergs främsta styrkor?
– Israelen Ram Turkenitz och Daniel Lindgren är spelare som håller väldigt god nivå. Har dessa spelare dagen kan Varberg slå vem som helst i ligan.

-Ni får förstås förvänta er favoritskap i en sådan här match där man på hemmaplan möter seriens sista lag. Hur hanterar ni det för undvika underskattning?
– Ordet ”underskattning” existerar inte hos oss. Vi jobbar alltid med att finna rätt strategi oavsett om det är ett lag vi möter som ligger över eller under oss i tabellen. De gånger vi gjort dåliga insatser mot lag som det förväntats att vi ska slå så har det nog handlat om att vi inte släppt helt loss – inte underskattning.

-Man ska ju också komma ihåg att Varberg har besegrat serieledande Alingsås på bortaplan.
– Just precis!

-Handbollsligan har haft lite svårt med publiksiffror efter EM. Vad kan det bero på att inte är så välfyllda arenor?
– Det tycker jag är svårt att svara på. Men man blev kanske lite ”bortskämd” med den höga nivån man sett i flera veckor. Dessutom finns det kanske också en väntan på att slutspelet ska starta.

 

Bengt Andersson