Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter två höstmöten i Eskilstuna är det dags för IFK Skövde att ta sig an Eskilstuna Guif hemma i Arena Skövde. De blåvita har förstås siktet på revansch efter de två förlusterna på bortaplan. IFK-tränaren Jonas Wille hoppas givetvis på starkt publikstöd.

– Efter segern mot Redbergslid i Scandinavium förra veckan blev det ett nio dagar långt matchuppehåll. Har det inneburit ett särskilt tufft träningsprogram?
– När matchprogrammet ser ut så här blir det lite mer fokus på puls i starten av veckan än vi brukar att ha i de perioder när kamperna kommer väldigt tätt. Från onsdag till matchdags är det normalt upplägg igen med taktisk förberedelse till matchen.

 – Starten på det nya året har bjudit på tre segrar och en oavgjord match. Är det något särskilt du är nöjd med i de här matcherna?
– Först och främst har det varit ett relativt stabilt försvars- och målvaktsspel.

Eskilstuna Guif har haft en ganska kämpig ligasäsong så här långt, men har alltså tagit fyra av poängen mot just IFK. Finner du någon särskild förklaring till de båda förlusterna i Eskilstuna i höstas?
– Det har varit två väldigt speciella matcher på det sättet att vi har haft ett klart övertag, men sedan missat mot slutet. Den första matchen miste vi kontrollen på grund av stress, medan den andra var lite mer tillfälligheter med två man utvisade de sista tio minuterna av kampen. Vi ska se till att hålla hela distansen denna gången!

-Vad är främste styrka i dagens Eskilstuna Guif?
– Dom har snabbhet som sin klara styrka. Det finns också flera goda man-mot-man-spelare som kan skapa obalans i försvaret.

 -Efter denna match blir det ett intensivt schema som avslutar seriespelet 2019-20. Sex matcher på mindre än tre veckor. Börjar till och med lite av slutspelstämningen kännas av redan nu?
– Nja, det tror jag är lite tidigt att börja att känna på slutspelskänslan redan nu. Personligen känner jag fortfarande att det är långt dit med tanke på att det faktiskt återstår 14 poäng att spela om.

 Bengt Andersson