Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Det är två lag med meriterade segrar bakom sig i senaste omgången som denna måndagskväll drabbar samman i Arena Skövde. IF Hallby HK besegrade Önnered med stora siffror hemma i Jönköping och IFK Skövde vann med sju måls marginal mot Alingsås HK. IFK-tränaren Jonas Wille väntar sig en ny härlig handbollskväll.

– Seger med 26-19 mot Alingsås på bortaplan imponerar. Var detta en av säsongens allra bästa insatser?
– Ja, det var det absolut. Vi möter ju ett starkt lag som kämpar om guld, så det gör att prestationen är av högt värde.

 – Nu väntar en intensiv period med matcher. Först gäller det de avslutande omgångarna i Handbollsligan och sedan vet vi att det väntar slutspel. Vad är viktigast för att behålla den positiva formen?
– Det blir först och främst viktigt att förbereda oss gott strategiskt som vi brukar. Det gäller också att vara tydliga på hur vi önskar att spela. Också blir det viktigt att finna en förnuftig balans på intensitet och mängden träning. Kropparna och huvudena ska vara så fräscha som möjligt säsongen ut.

Hallby som nykomling har gjort det väldigt bra ifrån sig och tagit stora kliv mot nytt kontrakt utan pressande kvalspel. Vad är styrkan i Hallby som du ser det?
– Dom fightas hårt, men har också haft en stor utveckling i sitt lag. Jesper Östlund har gjort ett väldigt gott jobb med manskapet och skapat ett tydligt koncept.

– Vad kan vi då förvänta oss för typ av match när två lag med gott självförtroende efter förra omgången drabbar samman?
– Jag tror att vi får en intensiv kamp med högt tempo.

 – Sponsorer bjuder ju på fri entré den här gången och mycket folk på läktarna är att vänta. Vad betyder det för spelarna?
– Det är otroligt positivt. Vi saknar lite den fulla arenan som vi blev bortskämda med ifjol.

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström