Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

I måndags blev det en ny IFK-seger när Hallby gästade inför storpublik i Arenan. Efter EM-uppehållet har inget lag tagit så många poäng som IFK. Nu väntar en rad tuffa uppgifter på kort tid med start mot IK Sävehof i Partille Arena torsdag kväll. Jonas Wille lovar att hans lag ska komma väl preparerat.

– Åtta raka hemmasegrar och nu kom det också storpublik senast. Självförtroendet i truppen inför slutspurten av Handbollsligan är bra antar vi.
– Ja, självförtroendet är bra i laget och det gläder oss inför alla kamper som kommer tätt nu framöver.

 – Endast en tappad poäng sedan serien gjorde omstart efter EM. Vad är det som fungerat bäst?
– Försvars- och målvaktsspel har varit väldigt stabilt.

Nu väntar Sävehof på torsdag kväll – ett lag som det blivit många duster med under din tid i IFK. I höstas blev det

ett kryss och en förlust. Vad kan tala för revansch nu?
– Det är som oftast små marginaler som avgör dessa matcher, men förhoppningsvis så kan vi stå tätare och mer kompakt i försvaret mot dom nu än vad vi gjorde i höstas. Det kan vara avgörande för att ta poäng.

– Sävehof har också varit framgångsrikt efter EM med poäng i alla matcher utom en. Senast blev det en storseger mot Önnered borta. Det handlar alltså inte bara om att stoppa den store målskytten William Bogojevic. Vad mer blir avgörande?
– Bogojnevic och Jonathan Edvardsson har varit imponerande bra i sitt man-man-spel offensivt. Det är naturligtvis där nyckelduellerna ligger framför oss.

Text Bengt Andersson
Foto Hans-Petter Wille

 

Fri entré
Matchstart i Partille Arena på torsdag är kl 19.45. IK Sävehofs sponsorer bjuder på fri entré. Innan Handbollsligamötet tar sig Sävehofs damer an Heid i SHE.

Följ matchen på www.sverigesradio.se/skaraborg, sändningen börjarr 19.40.