Cuppremiär på hemmaplan

Meriterade Redbergslids IK svarar för motståndet i IFK Skövdes andra framträdande i ATG Svenska cupen.
Två lag som väntas avancera från gruppspelet till slutspelet.

 

– Vi sparar de spelare som dras med småskavanker, men går självklart för seger, säger IFK:s assisterande tränare Kristian Svensson.

Medan IFK vann med nöd och näppe mot Västerås/Irsta (32-31) tog RIK hem en storseger på bortaplan mot IFK Tumba (36-25). Efter bussresan hem i onsdags från huvudstaden har RIK i helgen också träningsspelat mot Amo (31-28) och Torslanda (25-25). Tidigare i augusti har göteborgarna besegrat Helsingborg och Aranäs.

– Vi är inne i en tuff period. Men det är så här det brukar se ut denna tiden på säsongen, klargör RIK-tränaren Magnus ”Bagarn” Johansson.

Hur var Tumba-matchen?
– Vi hamnade i underläge med 4-0 efter deras shoot-out. Det var tur att Tumba inte satte samtliga sina sex försök. Men när vi väl började spela handboll sju mot sju såg det bra ut.

Hur kittlande är cupen?
– Alltid kul att tävla. Och cupen är en chans för lägre placerade klubbar att utgöra fallgropar för större. Se på Vinslöv som vann mot Kristianstad och Helsingborg som besegrade Malmö i första omgången.

Kommer ni till Skövde med ordinarie manskap?
– Vi dras också, som många andra, med belastningar på vissa spelare. Elliot Stenmalm, exempelvis, har en tuff period med ungdoms-EM bakom sig (uttagen i All star team och mästerskapets skyttekung) och får nu vila ett tag i hemmamiljö

RIK har tappat kvartetten Adam Krantz, Oskar Ysander, Eric Forsell-Schefvert och Julian Sjögren från våren som avslutades med negativt kval mot Amo för att hänga kvar i ligan. Dessa platser har ersatts av mestadels egna 19-åringar samt målvaktslånet Oskar Sävinger från Sävehof (också UEM-spelare).

Både ”Bagarn” och ”Krille” Svensson är överens om en sak:

”Onsdagsmatchen är inte säsongens viktigaste. Men när man väl ställt ut skorna och domarna blåst till spel önskar man inget hellre än att vinna”.

Hur är då personalläget hos IFK Skövde?
– Vi chansar inte. Så här direkt efter måndagsträningen har vi fortfarande ett par frågetecken som ska rätas ut. Rex Blom och William Elovson är förhoppningsvis tillbaka. Däremot får Jack Thurin, Victor Ljungquist, Daniel Björk och Herman Dyberg fortsätta med sin rehab ett tag till.

Vad vill ni förbättra efter insatsen i Västerås?
– Framförallt försvarsspelet. Troligtvis provar vi med 5-1 igen. Vi vill hitta ett alternativ till 6-0-uppställningen. Dessutom ska vi göra fler kontringsmål än senast och jämfört med förra säsongen, avslutar Kristian Svensson som hoppas på publikstöd i sin för egen del tävlingspremiär på hemmaplan som assisterande elitlagstränare.

 

Text: Kjell-Ove ”KOA” Andersson
Bild: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com