Allt pekar på ny dramatik…

Semifinalspelet har börjat på bästa tänkbara sätt för IFK Skövde. 2-0 i matchserien och nu väntar det tredje mötet med IFK Kristianstad hemma i Arena Skövde på lördag eftermiddag. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell är medveten om att det blir ett revanschsuget gäng som kommer på besök…

 

– Vad är det som gått speciellt bra i de första matcherna?

– Jag är såklart nöjd med många delar i spelet, men det jag tycker är den främsta orsaken till att vi nu leder med 2-0 är lagets moral som varit fantastisk. Alla som ingår i laget och truppen bidrar lika mycket oavsett vilken roll man har. Det gör att vi är svåra att slå för vi är oerhört starka tillsammans.

 – Du har varit noga att påpeka att ännu inget är vunnet. Många talar ändå om chansen att avgöra semin på lördag. Hur tacklar ni det?

– Vi är såklart medvetna att om vi vinner på lördag så är vi i final, men för att göra det krävs det en riktigt bra insats. Om vi tänker att vi har tre chanser på oss att vinna så blir det lätt att man tillåter sig att slappna av lite och det är farliga tankar. Vi har inget annat fokus än att vi ska göra en bra prestation på lördag.

-Rex Blom är avstängd och Herman Dyberg borta med meniskskada. Hur mycket kommer det att påverka spelet på lördag?

– Det är såklart två mycket skickliga spelare som vi får klara oss utan. Samtidigt är vi väldigt starka som lag just nu. Oavsett vilka spelare som spelar så gör de sitt yttersta- något som samtliga spelare har gjort väldigt bra.

 -Tror du att Kristianstad kan komma med något överraskande drag för att inte deras säsong ska ta slut?

– Jag utgår från att de har alternativa lösningar som de kan plocka fram för att försöka ställa till det för oss. Vi är medvetna om att det gäller att vara beredda på att allt kan hända. Men vi tror och hoppas att vi är förberedda och har motdrag mot de förändringarna.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström