Annelie och Foppa i OS-succétruppen

Det svenska OS-damlaget i handboll har imponerat stort under de inledande omgångarna. I truppen hittar vi två personer som vi till vardags är vana att se i roller hos i IFK Skövde. Det är fysioterapeut Annelie Hallqvist och målvaktstränaren Thomas ”Foppa” Forsberg.

-Stämningen är förstås på topp och tjejerna har ju gjort fantastiskt fina insatser, konstaterar Annelie från OS-byn i Tokyo.

Annelie tycker också att allt fungerar bra i OS-byn.

-Det är en häftig upplevelse med alla atleter och nationer på plats. Det sker dagliga tester och det uppdateras på appar, berättar hon.

 Otrolig insats mot ryskorna

Sverige hamnade ju i vad många betraktades som dödens grupp. Premiären mot Spanien slutade dock med en överraskande stor seger (31-24) och följdes på tisdagsmorgonen svensk tid upp med en ännu större bedrift och skräll. Det ryska motståndet – en av de stora favoriterna till OS-guld – krossades av ett svenskt lag som kanske aldrig setts bättre. Att vinna mot ryskorna med tolv bollar (36-24) anses som en stor skräll i hela handbollsvärlden. Sveriges damer har i varje fall aldrig besegrat ett ryskt motstånd med så stora siffror.

Sverige fortsätter nu mot Frankrike torsdag kl 14.30. Sedan återstår i gruppspelet Brasilien och Ungern. Med tanke på starten så finns det sedan stora förhoppningar om kvartsfinalspel.

På bilden från OS-byn ser vi Thomas Forsberg och Annelie Hallqvist tillsammans med tre av de framgångsrika spelarna, fr v Linn Blomh, Emma Lindqvist och Johanna Bundsen.

Text: Bengt Andersson Foto: Daniel Vandor