Arga rivaler på bänkarna – men också bästa kompisar privat

Så ser tillvaron ut för finaltränarna Michael Apelgren, 36, och Henrik Signell, 45.
“Micke” och “Sigge” lever med många gemensamma nämnare när SM-titeln skall jagas hem till antingen Partille eller Skövde.
Vem av coacherna får gult kort först i matchserien som väntar? Vem är sämst förlorare…!?

 

Apelgrens och Signells vägar möttes på allvar för elva år sedan när kompisarna förde guldet till IK Sävehof säsongen 2010/11. Med Michael som ny spelare och Henrik som färsk seniortränare tillsammans med Mikael Franzén.
Ädlaste medaljen direkt, alltså.
Men redan innan, och framförallt senare, har titlarna staplats ovanpå för herrarna. Fast på olika håll. Låt oss hur som helst kalla dem ”pojkarna med guldbyxorna” – den numera tajta duon som mer än gärna (läs dock icke vid guldjakt!) byter erfarenheter och kunskaper med varandra om både handboll samt om ditten och datten.

I sammanhanget står starkt också en kvinna med stor påverkan hos både “Micke” och “Sigge”. Teresa Utkovic, 40 – med bland annat 79 landskamper (172 mål), OS-deltagande i Peking 2008, proffsspel i Danmark och Tyskland, samt SM-guld med Sävehof år 2000 i meritförteckningen som spelare.
När fajten om SM-guldet ska avgöras 2021 är hon styrelseledamot hos både Svenska Handbollförbundet och IK Sävehof och på sätt och vis arbetsgivare åt Michael Apelgren. Därtill bästis med Michaels sambo, Therese, som i sin tur är dotter till klubbdirektören Stefan Albrechtson. Teresa Utkovic för egen del är sambo med IFK Skövde-tränaren Henrik Signell – och mamma till parets gemensamma dotter. Familjerna umgås därtill flitigt utanför handbollen. Genom barnkalas och parmiddagar.
Så snacka om att sitta engagerad (och kluven?) på tre stolar inför vad som komma skall.

Vi träffade trion i väntan på finalserien i bäst av fem matcher där det gäller att nå först till tre vinster för att tituleras svensk mästare.
Håll tillgodo!

Text och intervju: Kjell-Ove Andersson.
Foto: Tommy Holl
Bearbetning och klipp: Erik Carlsson
Intro och grafik: Marcus Dahl