Bröderna Söderman mot IFK Skövde

När IFK Skövde HK möter IF Hallby HK i ATG Svenska Cupen på måndag får Hampus Söderman inte spela mot utan med sin bror Andreas. Hampus är ju utlånad från IFK Skövde till Hallby där hans bror Andreas är vänsternia. För Hampus del är det mittnio som gäller i Jönköpingslaget.

-Det ska bli jättekul att få spela ett dubbelmöte med Skövde i cupen. Jag ser fram mot att träffa mina gamla lagkamrater och tycker det ska bli två riktigt roliga matcher att få vara med om, säger 21-åringen som nu hunnit etablera sig bra i Hallby.

Det var i slutet av maj som beskedet kom om att Hampus Söderman den kommande säsongen skulle lånas ut till Hallby.

-Jag har ju en hel del koppling till Hallby och kände att jag ville få mer speltid än jag kunde räkna med i Skövde. När jag fick chansen i Hallby kände jag att det kunde vara ett sätt att fortsätta utveckla mig som handbollsspelare, förklarar Hampus.

Bra insats i cupen

Hallby gjorde en mycket bra insats i ATG Svenska Cupens grundomgång där Rimbo och Boden avfärdades med stora segersiffror. Det blev en snöplig förlust mot Eskilstuna Guif bland annat efter en missad shout-out.

På måndag klockan 19.00 i Jönköping sker alltså det första mötet mellan Hallby och Skövde i cupens åttondelsfinal. Den andra matchen spelas sedan i Arena Skövde två veckor senare, måndagen den 20 september med samma speltid, 19.00.

Spännande återkomst

För Hampus Söderman blir det en spännande återkomst till Skövde. Om det blir en återkomst dit eller hur framtiden kommer utforma sig har 22-åringen inte funderat över ännu.

-Nu gäller det för oss i Hallby att göra en bättre säsong än den förra (placerad precis utanför den sista slutspelsplatsen) och hur min framtid kommer utveckla sig har jag inte börjat fundera på ännu, säger en laddad Hampus Söderman.

På bilden ser vi bröderna Söderman, Hampus i IFK:s tröja och brodern Andreas i Hallbys. I åttondelsfinalerna spelar båda bröderna i Hallby.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström