“Sigge” inför cupmatchen mot Hallby

Cup- och ligamatcher varvas nu med ett ganska tätt spelschema. Retur i åttondelsfinalen i ATG Svenska cup väntar för IFK Skövde HK på  måndag kväll då IF Hallby HK kommer till Arena Skövde.

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell  svarar på frågor om förutsättningarna.

– Det handlar alltså att snabbt ladda om efter torsdagens ligaförlust mot HK Malmö. Hur tung var den förlusten?

Jag tycker att vi med dom förutsättningar som var, med alla skador på niometerspelare, att vi har mycket att vara stolta och nöjda med. Vi för och leder matchen så länge vi har kraft och ork. Så med det sagt, så var förlusten i sig inte speciellt tung även om jag alltid vill vinna och tror på mitt lag.

 – Nu gäller det alltså Hallby i andra åttondelsfinalen. Seger med fyra mål i första matchen var förstås bra, men det går väl ändå inte att gå in i matchen med inställningen att det här redan är klart?

 – Nej, verkligen inte! Hallby vann ju borta mot Ystads IF i ligan för några dagar sedan och det imponerar. Vi är också i en situation, som jag tidigare nämnt ,där vi tvingas belasta de niometerspelare som finns att tillgå alltför hårt. Det är såklart inte optimalt, varken på lång sikt eller sett till den enskilda matchen.

-Hallby har som så många andra lag varvat lite i inledningen av säsongen. Vinsten mot Ystads IF på bortaplan var väl ändå överraskande. Visst är det ett lag med stor kapacitet ni möter?

– Ja, absolut! Dom visade i den andra halvleken mot oss att de är ett riktigt bra lag när de får sitt spel att fungera. Så vi tar verkligen inte ut något avancemang i förskott.

 -Mot Malmö var skadelistan ännu längre än tidigare på försäsongen. Hur hårt tar det täta matchandet på truppen?

 –  Det tar givetvis hårt på niometerspelarna. Vi får försöka hitta lösningar på det och hoppas att vi kan få med oss nån spelare ytterligare på måndag.

-Nu är det alltså cupen som gäller. Har cupspelet samma status som ligan i det här läget?

 -För oss är alla tävlingsmatcher viktiga. Men visst, det kommer nog att ta ett tag innan cupen i sig har samma höga status som ligan har.

Utfrågare: Bengt Andersson  Foto:Viktor Ljungström