Dags för årets sista match!

Annandagsmötet med Aranäs blev uppskjutet och nu väntar årets sista ligamatch för IFK Skövde. Det handlar om Önnered på bortaplan torsdag och därefter blir det ett månadslångt EM-uppehåll.

Det är dubbelarrangemang i Önneredshallen då hemmalagets SHE-lag först tar emot Skara HF följt av Handbollsligamötet Önnered och IFK.

Lite kuriosa är det ju att det är två sambopar som spelar ligamatcher i samma hall den här kvällen, det är Melanie Felber (Skara) och Rex Blom (IFK) samt Julia Ehn (Skara) och Adam Samuelsson (IFK).

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell hoppas förstås på en bra avslutning på 2021. Vad förväntar du dig för matchbild?

 – Jag förväntar mig att det blir en tuff drabbning där vi kommer få se ett hemmalag som spelar fysiskt och tufft försvarsspel. Dom är i ett tabelläge där dom kommer kriga som brunstiga tjurar för att ta poäng. Vi är dock väldigt sugna på att avsluta året med en seger så jag förväntar mig en tuff drabbning med mycket känslor och kamp.

 – Hur påverkade det er när matchen senast blev uppskjuten i ett mycket sent skede?

 – Det är klart att det var trist att det blev som det blev med beskedet så nära inpå match. Vi var väl förberedda och sugna på att spela, men nu är situationen som den är. Så det var bara att byta fokus på motståndare och ladda för att möta Önnered istället.

– Hur ser förberedelserna ut inför torsdagsmatchen?

– Vi har tränat på som vanligt måndag-onsdag med våra förberedelser och rutiner vi har inför match. Träningarna har sett bra ut efter den korta julledigheten vi fick. Nu återstår det bara att göra ett bra jobb på torsdag så kan vi unna oss en lite längre ledighet och vila efter det.

-Det blev en ganska klar seger mot Önnered hemma senast. Hur mycket har ni nytta av det nu?

– Det återstår såklart att se. Man ska ha klart för sig att Önnered är riktigt svårslaget i deras hemmahall och som jag nämnt tidigare så kommer dom sälja sig dyrt. Men vi har såklart saker vi vill fortsätta med, sett till det tidigare mötet men man vet aldrig vilka förändringar Önnered gör till den här matchen. Dom analyserar förstås oss på samma sätt som vi gör på dom.

 -Många matcher har fått skjutas upp och flyttas under senare tid. Vad betyder det i förlängningen av det här spelåret?

-Det betyder bara att vi spelat några matcher färre än förväntat, men framförallt att det blir fler matcher nästa år. Träningsperioden i januari blir väldigt viktig så att vi är fysiskt väl rustade när matcherna drar igång igen i februari. Det är ju på den delen av året vi ska vara som bäst.

Vill passa på att önska Gott Nytt År till er alla Blåvita kamrater! Det vore fint att se er på läktarna och känna ert stöd, men nu får vi fira nyår efter den här matchen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström