Dags för nytt möte med RIK

Glädjen var stor i Arena Skövde i tisdags. Publik på läktarna utan restriktioner för första gången på 19 månader och ligaseger med klara siffror mot IFK Ystad. Detta är bara att lägga bakom sig nu och IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och truppen förbereder sig för lördagens bortamatch mot Redbergslids IK.

– Om vi ändå börjar med matchen i tisdags. Vad var det som gladde allra mest förutom de båda poängen?

– Att vi är agerade så tryggt och stabilt trots att vi hade några förluster i rad bakom oss. Sen är det alltid roligt när man kan använda sig av hela truppen och se alla bidra på ett så fint sätt.

 – Det var första gången du fick uppleva en publik på över 1 000 personer i Arena Skövde. Hur var känslan och vad betydde stödet från läktarna.

 – Ja, det var helt fantastiskt! Det gick inte att undgå att titta upp, se och höra publiken ett flertal tillfällen under matchens gång. Det är något jag inte brukar på det sättet jag gjorde nu för jag är så fokuserad på min uppgift på vad som händer på planen. Jag vill tro att det var en rolig match ur flera synvinklar och att merparten vill komma tillbaka nästa hemmamatch.

-Bara fyra dagar mellan matcherna. Hur ser återhämtning respektive uppladdning ut inför nästa match ut?

– I onsdags tog vi det lugnt för att fokusera fullt ut på RIK i ett par dagar innan det är dags igen.

 -Redbergslid har haft en ganska tuff start på säsongen. Är det inte alltid lite svårt att ha stort favoritskap och möta lag i stort poängbehov?

  –  Jo, det kan det absolut vara, men det ska vi klara av där vi är just nu. Vi vann visserligen senast. Vi har ändå ingen anledning att efter att nu har vunnit tro att det är något som görs utan rätt inställning och en bra prestation.

-Elliot Stenmalm har varit framgångsrik både i U 19-EM och RIK med många mål. Hur stoppar man en av svensk handbolls allra största framtidslöften?

 -Ja, det blir en tuff nöt att knäcka. Vi kommer inte få honom mållös och det är heller inte vårt mål. Det handlar om att göra det så svårt som möjligt för honom att göra det han är bra på. Det gäller också att neutralisera de andra spelarna så ska det nog bli bra till slut.

-Ni besegrade RIK i cupen tidigare i höst. Betyder det något när ni möts nu igen?

 -Det kan absolut ha betydelse. Det beror helt och håller hur vi nyttjar det vi vet om dom och det vi vill fortsätta göra mot dom. Jag tror och hoppas att vi även på lördag ska kunna hitta en del av deras svagheter.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström