“En häftig utmaning väntar oss”

På tisdag kväll är det dags för match 3 i finalserien mellan IK Sävehof och IFK Skövde. Efter seger för Sävehof även i match 2 har förstås IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och truppen en hel del att tänka.

– Som du påpekade gick solen upp även i söndags morse. Ni samlades tidigt på söndag förmiddag efter lördagens siffermässigt stora förlust. Hur var stämningen?
– Ja, visst gjorde solen det. Det var till en början trötta kroppar och huvuden efter en kämpig match där det varit svårt för oss alla att somna.  Men sen när vi konkretiserat genom samtal och videogenomgång så var det väldigt tydligt att vi ser fram emot nästa match. Vi ville gärna vill spela den mer eller mindre direkt…

 – Första matchen var oerhört jämn och med lite rätt marginaler hade ni mycket väl kunnat vinna. Matchen i lördags blev inte så spännande. Hur ser en snabbanalys ut efter inledningen av finalserien?
– Vi har en period efter 7-7 i lördagens match där vi inte är effektiva i anfallsspelet, ofta med missade avslut som följd. Sävehof har samtidigt bra utdelning på sitt anfallsspel. Det rinner iväg ganska snabbt till sju bollars underläge i halvtid och ifrån det lyckas vi inte resa oss den här gången. Vi är revanschsugna och vill väldigt gärna visa oss själva att vi är bättre än det vi var i Arenan i lördags.

– Nu är det alltså Partille Arena det gäller igen. Ni måste vinna för att hålla kampen om guldet levande. Finns det några nya knep att ta till?
– Jadå, det finns hur många som helst, men förändringar är inte alltid rätt väg att gå. Vi har alternativ att tillgå om det skulle kännas rätt i stunden på tisdag. Vi ska också jobba vidare med det som är vår trygghet och spelidé, som också har tagit oss till final. Gör vi det på ett bra sätt, så håller det för att vinna även mot ett så skickligt lag som Sävehof. Det är det ingen tvekan om i mina ögon.

 – Omvärlden och experter tycks i stort sett vara eniga om att det blir 3-0 till Sävehof. Ni måste ju ändå tror på er själva. Vad gäller för att hålla hoppet vid liv?
– Det gör utmaningen ännu häftigare! Om man benar ut vad det är vi inte gör tillräckligt bra i den andra matchen och om man då också tittar på hur mycket vi kan förbättra oss, så ser jag fram emot matchen på tisdag med positivitet. Med den styrkan och moralen som finns i det här laget är vi inte uträknade än.

Fotnot: Final 3 spelas i Partille Arena tisdag med avkast kl 20.10. Matchen sänds i C More och TV 12.

Utfrågare: Bengt Andersson  Finalfoto: Viktor Ljungström