Erik Sääf tillbaka i IFK Skövde HK

Efter ett år i allsvenska Amo Handboll kommer Erik Sääf tillbaka till moderklubben IFK Skövde. Ett nytt ettårskontrakt är undertecknat.

-Det ska bli väldigt roligt och jag ser verkligen fram mot att komma hem igen. Jag hoppas att det blir  något av en nytändning, säger Erik som fyller 21 år i september när nya säsongen dragit igång på allvar.

Ur-IFK-aren Erik visade tidigt att han är en stor handbollstalang. 2018 var han med och vann EM-guld med det svenska U18-landslaget. Det har också blivit en hel del matcher på elitnivå med 53 matcher och 81 mål för IFK i Handbollsligan innan flyttlasset gick till Småland och Amo.
Erik ser mycket positivt på det gånga året.

-Det har varit jättenyttigt att både flytta hemifrån, få möjligheten att byta miljö och inte minst att fått en ny spännande tränare i Andreas Stockenberg, säger Erik.

Under det allsvenska året har Erik fått stort förtroende och mycket speltid. I IFK sågs han mest som högersexa, men i Amo blev det även mycket spel på högernio.

-Sedan december har det bara handlat om högernio och det känns bra att ha fått rutin på det samtidigt som jag spelat mycket som tvåa i försvarsspelet.

Starkt rustade

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläder sig åt att Erik är tillbaka i den blåvita tröjan.

-Som Erik nämner har han nu fått känna på hetluften i en annan miljö. Jag tror han lärt sig mycket där som han kan ta med sig tillbaka till oss i Skövde, säger Nyström som dessutom är övertygad om att Erik vuxit som människa, vilket på sikt kommer att göra honom till en än bättre spelare.

-Med Erik och Fredrik Mossestad på H6-positionen står vi starkt rustade inför höstens spel, säger sportchefen.

Tre x Sääf i IFK

Erik ansluter till IFK när truppen samlas åter i juli. Först ska han avsluta jobbet han har som elevassistent.

-Ett jobb jag trivs mycket bra med och hoppas kunna få något liknande när jag återvänder till Skövde.

I IFK får han förstås också möjligheten att återknyta bekantskap med många spelare och ledare. Dessutom har ju lillebror Kalle nyligen fått lärlingskontrakt med A-laget och pappa Fredrik tillhör ledarstaben i juniorlaget.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström