Fabian Norsten klar för spel

Fabian Norsten är klar för spel. Det är dagens glädjande nyhet från IFK Skövde HK. Den unge IFK-målvakten ådrog sig en meniskskada under sommaruppehållet och har varit borta från spel under hela höstsäsongen.

-Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka. Det har varit väldigt tungt att vara vid sidan av spel under så lång tid, säger Fabian som kommer att vakta ena målet när IFK genomför en internmatch i Arena C på fredagen.

Fabian har Tyresö som moderklubb men kom till IFK från Hammarby inför säsongen 2019-20. Tillsammans med Håvard Åsheim utgjorde Fabian ett starkt målvaktspar premiäråret.

-Håvard har varit mycket bra under höstsäsongen, men det har varit nervöst att följa matcherna från läktarna. Det ska bli skönt att få komma tillbaka på allvar, säger Fabian som fyllde 20 i somras.

Det var under ett träningspass i Stockholm under sommaren som oturen var framme med meniskskada som följd. Efter operationen väntade ett halvårs rehab eftersom menisken var suturerad.

-Jag har varit bortskämd med att ha varit skadefri under min vuxna karriär så visst har detta varit jobbigt. Nu längtar jag bara efter  att komma igång, säger Fabian.

Sänds i Facebook
Fredagens internmatch är ett led i uppladdningen för seriespelet som åter startar den 2 februari. Matchen spelas inför stängda dörrar, men IFK visar den via en enkel produktion på IFK:s Facebooksida. Matchstart kl 16.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström