Hampus utlånas till Hallby

IFK Skövdes niometersspelare Hampus Söderman kommer att lånas ut till IF Hallby den kommande säsongen.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström konstaterar att Hampus sedan ankomsten till Skövde för knappt två år sedan haft en fantastisk utveckling i IFK:s miljö.

-För att fortsätta denna utvecklingskurva är vi nu överens om att ett miljöombyte är det bästa för att öka på den speltid Hampus kämpat för under den gångna säsongen, säger Uffe.

Spela ihop med brorsan

Det var studierna som förde Hampus till Skövde. Han pluggar till statsvetare och har ett år kvar på studierna. Till IFK kom han hösten 2019 som ett lån från allsvenska Skånela. På våren 2020 fick han kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021-22.

Hampus ser själv utlåningen som ett steg i utvecklingen inte minst för att få mer speltid.

-Konkurrensen på nio meter i IFK är som bekant stenhård, säger Hampus som inte minst gläds åt att i Hallby få spela ihop med sin storebror Andreas (bröderna ses på bilden när IFK och Hallby möttes förra säsongen).

-Vi har faktiskt aldrig spelat tillsammans i seniorsammanhang och det ser vi verkligen fram mot, säger Hampus som fyller 21 år i augusti.

Hampus sambo Emma Wahlström spelar dessutom i Hallbys damlag sedan hösten 2019 då hon utlånades av Skövde HF. Emma tillhör nu Hallbys lag i damallsvenskan..

Härlig attityd

Hampus lånas alltså ut till den kommande säsongen med möjlighet till återkomst till IFK framöver.

Ulf Nyström tackar för tiden tillsammans:

-Han har gjort ett fint avtryck i Skövde med en härlig attityd och alltid med ett leende på läpparna.

Hallbys tränare Jesper Östlund gläds åt att få Hampus i sin trupp.

-Hampus har under sina år i Skövde utvecklats till en stabil handbollsligaspelare.  Det är en spelare jag följt sedan bollskolan och alltid sett stor potential i. Han är en spelare som behärskar spelets alla delar och kommer kunna användas både defensivt, i omställningsfasen och på olika sätt i anfallsspelet. Han är extremt ambitiös med sin handboll och gör det där lilla extra för att hela tiden bli bättre, säger Östlund och konstaterar att Hallbys trupp nu är klar för kommande säsong.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström