Handbollssamarbete inför ATG-cupfinalen

Finalmatchen i ATG Svenska Cupen blir en stor organisatorisk utmaning för Skara HF. I första finalen mellan Skara HF och Skuru IK på trettondagsafton den 5 januari är det Arena Skövde som är spelplats.

-Utan den hjälp och stötta vi fått av IFK Skövde HK hade vi inte klarat det här, säger Skara HF:s ordförande Jörgen Lundh.

Matchen kommer alltså att spelas i Arena Skövde eftersom Idrottshallen i Skara inte uppfyller kraven för att användas för finalspelet. Förutsättningarna finns i Skövde – förutom när det gäller golvet i hallen som måste ersättas med ett speciellt golv där bara handbollslinjer får förekomma.

-Skövde har ju fått lägga det speciella golvet tidigare, och arrangerat matcher av den här digniteten tidigare så vi har fått mycket hjälp och stöd, säger Jörgen Lundh.

Erik Sackari, klubbchef i IFK Skövde ser det som en självklarhet att ge stöd och hjälp:

-Vi vill hjälpa till att stötta handbollen i Skaraborg och ge besökarna möjlighet att se topphandboll i Skövde. När vi kan hjälpa Skara HF med det stora arrangemanget kan vi som handbollsföreningar se en möjlighet att arbeta tillsammans mot ett viktigt mål. Det gynnar all handbollsverksamhet i Skaraborg.

Arena Skövde kan ta in cirka 2 500 besökare. Med tanke på rådande covidrestriktioner räknar Jörgen Lundh att Skara HF ska kunna ge plats åt cirka 800 besökare med covidpass och med möjligheter att erbjuda sittplatser med avstånd mellan sällskapen.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström