Håvard till Tyskland nästa säsong

Håvard Åsheim har gjort klart med den tyska klubben TUS Nettelstedt-Lübbecke inför säsongen 2021-22. Norrmannen kommer då till samma klubb som Kristian Svensson och Mattias Gustafsson varit proffs i.

-Det känns speciellt att lämna IFK Skövde då jag blivit extremt glad i klubben och alla människor runt om och i laget, säger 26-åringen som har en mycket stark säsong bakom sig.

Under hösten har Håvard varit väldigt framgångsrik och med tanke på Fabian Norstens skadefrånvaro har det blivit extra mycket speltid. Räddningsprocenten ligger på starka 36,9 procent.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström beklagar givetvis att Håvard lämnar klubben till nästa säsong.

–Håvard har gjort en formidabel säsong i kassen. Nu när Fabian varit skadad har det ju varit viktigt på många sätt. Samtidigt unnar jag honom verkligen den här chansen även om jag naturligtvis gärna hade behållit honom i IFK.

Spännande med nytt land

Håvard tycker att det efter en fin säsong ska bli spännande att få möjlighet att uppleva ett nytt land och en ny kultur.

-Jag har hört mycket gott om min blivande klubb, inte minst från Kristian Svensson som spelat där.

Nettelstedt-Lübbecke ligger nu trea i Bundesliga 2 och har siktet på avancemang till högsta serien i den tyska handbollen.

-Om det inte blir i år så är förhoppningen stor nästa säsong, säger Håvard som först vill sluta tiden i Skövde med ett SM-guld.

-Det är fullt möjligt, menar Håvard.

Ulf Nyström understryker att Håvard varit en väldigt fin ambassadör för klubben på många sätt och önskar honom lycka till framöver.

Kontraktet är skrivet på två år.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström