Herman Dybergs säsong över

IFK Skövdes vänsterkantspelare Herman Dyberg kommer inte att kunna spela mer den här säsongen. Fredagen den 30 april är det dags för meniskoperation i Göteborg.

 

– Det är förstås trist att inte få vara med nu när vi är inne i  det riktigt roliga och heta på säsongen, säger Herman som fyllde 20 år i förra veckan.

Det var i första semifinalen mot Kristianstad som olyckan var framme.

– Jag kände inte något direkt. Först dagen efter smärtade det ordentligt och då förstod jag att något var riktigt illa, berättar Herman.

Det visade sig vara en spricka i menisken. Inte förrän man gör operationen är det klart hur skadan riktigt ser ut och vilket ingrepp som ska göras.

– I bästa fall handlar det om rehab på 4-6 veckor, men det kan också röra sig om 3-6 månader.

IFK får alltså klara sig utan sin unge kantspelare i återstående matcher denna säsong.  Herman har dock ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2022-23.

– Det känns förstås bra i detta läge och förhoppningen är nu att han ska kunna  vara med när nästa säsong drar igång, säger Herman som nu accepterat att han får följa återstoden av slutspels från sidan. Detta är Hermans första riktigt svåra skada i karriären.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström