HK hoppas också på större publikstöd

För HK Skövde blev som bekant förra säsongen väldigt kort. Nu är seriespelet igång igen och dessutom finns det inga publikrestriktioner. Därför är hoppet stort om publikstöd inför första hemmamatchen. HP Alingsås kommer då på besök i  div 2-matchen på söndag eftermiddag i Arena C.

– Vi mötte Alingsås i en försäsongscup och vet att det blir tufft motstånd. Båda lagen har ju ungefär samma förutsättningar bakom elitlag och med unga spelare. Rolig och trevlig handboll lär det i vare fall bli, säger ledaren Peter Johansson.

Oklar uppställning
Hur laget kommer att formas blir inte klart förrän efter elitlagets match mot RIK på lördag. 02-or som Victor Siem (på bilden ovan där han gör sitt första ligamål) och Adam Ljungquist, kan till exempel bli aktuella för medverkan i HK på söndag eftermiddag.

– Det är ju jättekul att unga killar får chansen i elitlaget. Oavsett vilka vi har med på söndag så är det ett gäng juniorer som är spelsugna till max, säger Peter.

I första omgången fick HK Skövde åka från Uddevalla utan poäng sedan Kroppskultur vunnit. Nu gäller det alltså HP Alingsås som vann premiären mot seriens andra Alingsåslag Sörhaga HK.

Fler möjligheter
För att få högre status på HK-matcherna blir det en del nytt denna säsong. IFK:s speaker Johan Gustavsson finns på plats och Matchens lirare kommer att koras.

Dessutom blir det sändning på SolidSport där det starka teamet Cedrik Edvinsson och Andreas Larsson kommer att stå för kommentarskapet denna söndag.

Matchstart söndag kl 16.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Matchprogram