IFK laddar för andra semifinalen

Rubriktexten ”IFK laddar för andra semifinalen” stämmer verkligen eftersom det är de två IFK-klubbarna Skövde och Kristianstad som drabbar samman i den andra semifinalen. Efter Skövdevinsten (25-22) senast är det Kristianstad Arena som gäller lördag kl 16.00.

Skövdetruppen har valt ett lite annorlunda upplägg den här gången. Efter möte, träning och covid-test –alla spelare och ledare visade negativt resultat-  på fredagseftermiddagen bar det iväg till Skåne och övernattning dag före match.

-Vi tog det här beslutet gemensamt. Vi vet inte förrän i efterhand hur lyckat det blir, men hoppas på förstås att det blir bästa tänkbara uppladdning, säger team manager Klas Wahlström.

Efter frukost blir det någon gemensam aktivitet innan samlingen för match.

-Inte minst för teamkänslan kan det här förhoppningsvis bli bra, säger Klas.

Tuffa tag att vänta

IFK Skövdetränaren Henrik ”Sigge” Signell tror att det blir en svår match som väntar.

-Det kommer att bli tufft där nere, men vi känner oss starka nu och kommer sälja oss dyrt! Vi vet att vi kommer behöva vara ännu bättre på lördag än senast, men det vet jag att vi kan, sa Sigge tidigare i veckan.

Det gäller med andra ord att se upp med Markus Olsson (bilden) & Co i hemmalaget.

För Kristianstad har veckan sedan förra matchen inneburit European League-kvartsfinal mot Magdeburg. En match det tyska topplaget vann med 34-28.

Veteranen Fredrik Petersen tyckte i en TV-intervju att insatsen var ett klart fall framåt jämfört med mötet med Skövde i lördags.

Fotnot: Adam Samuelsson som var sjuk senast är tillbaka i truppen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström