IFK pressade Sävehof med åter förlust

Det blev ingen revansch för IFK Skövde efter SM-finalförlusten i våras. Sävehof var snäppet vassare och vann med 30–27 (13–10).

Många mål och högt tempo inledde mötet mellan förra säsongens SM-finallag på fredagskvällen i Arena Skövde där Bjarni Valdermarson hade en bra start.

Han gjorde IFK:s två första mål och hann med ytterligare ett par till under första tio minuterna (6–5-ledning för IFK).

Sedan gick det trögt både för Valdimarson och IFK Skövde. Hemmalaget fick inte till anfallsspelet mot det stundtals offensivt spelande Sävehof-försvaret. Bara fyra mål framåt på 20 minuter gjorde att gästerna vände till 13–10-ledning i halvtid sedan IFK bränt ett par reduceringsmöjligheter i slutet.

I upptakten av den andra halvleken ”dödade” Sävehof mycket skickligt den utvisning som Elias Á Skipagøtu drog på sig i slutskedet av den första halvleken.

Hemmaspelarna fick inte låna bollen och 10–14 blev också till 10–15.

Då såg det mörkt ut för IFK Skövde.

Målvaktsbyte i IFK…

Henrik Signell bytte målvakt. Victor Bang ersatte Fabian Norsten och Bang fick en kanonstart direkt med räddning.

IFK hade sedan några bra minuter och gick snabbt upp till bara ett par måls underläge (14–16) och hade lägen att komma än närmare bland annat i spel sex mot fem.

Fredrik Mossestad reducerade  också till 19–20. Två snabba Sävehof-mål gjorde dock ställningen till 19–22.

Skövde fick återigen kontakt efter att Eric Sääf och Bjarni Valdermarsson ”målat”.

.. liksom i Sävehof

Ett målvaktsbyte i Sävehof (Simon Möller in) var lyckat. Han stoppade ett par IFK-anfall på raken vilket blev lite matchavgörande.

Gästerna spelade taktiskt och höll hela tiden hemmaspelarna på ett behörigt avstånd till en tremålsseger.

Trots förlusten såg hemmatränaren Henrik Signell inte enbart mörker.

– Jag vill jättegärna vinna mot Sävehof. Men det var en ganska bra match av oss. Vi var nära, men det var en målvakt som stod i vägen när vi var på väg ikapp och det var små saker som skilde mellan oss. Vi blev lite passiva i man-mot-man spelet i andra halvlek. Sävehof är skarpa när det är jämnt och ska avgöras. Jag tycker att vi hade möjlighet att vinna matchen, konstaterar han.

Bra inramning

De 559 personerna på läktarna bjöd på en bra inramning i en match med hög intensitet med många tuffa närkamper. Glädjande nog var Victor Ljungquist tillbaka i spel efter att ha missat en rad av matcher på grund av skada.

Pris till bästa spelare gick i Skövde till Bjarni Valdimarson. Sponsorpriset gick till IFK:s andre åttamålsskytt Viktor Hallén.

Nästa match för IFK Skövde är borta mot Kristianstad innan IFK Ystad gästar Arena Skövde tisdag 5 oktober.

Matchfakta

IFK Skövde­–IK Sävehof 27–30 (10–13)

Målen, IFK Skövde: Bjarni Valdimarson 8, Viktor Hallén 8, Dan Beck Hansen 4, Matias Helt Jepsen 2, Rex Blom 2, Erik Sääf 2, Fredrik Mossestad 1.

Sävehof: Olle Ek 8, Elias Ellefsen Á Skipagøtu 7, Rune Schrøder 5, Sebastian Karlsson 4, Alexander Westby 2, Sebastian Spante 1, Jonathan Stenbäcken 1, Gzim Salihi 1, Felix Möller 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min.

Sävehof: 3×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

Publik: 559 personer

Text: Thomas We3din  Foto:Viktor Ljungström