IFK-tränaren inför publikfesten i Kristianstad

Publikrestriktionerna släpps som bekant inom svensk idrott denna vecka. Det betyder att IFK Skövde HK kommer att möta ett kompakt publikhav när IFK Kristianstad tar emot på fredag kväll. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare är förstås beredda på ett varmt mottagande i Skåne…

– Det kan ju till och med bli uppåt 5 000 personer på läktarna. Är ni beredda på ett starkt publiktryck?

  – Absolut! Det kan ju inte bli så mycket roligare än att få möjligheten att tysta ner 4 000-5 000 Kristianstadfans, haha.

 – Efter tre omgångar befinner sig både ni och Kristianstad ganska långt ner i tabellen. Är du överraskad över att Kristianstad ännu inte vunnit någon match?

 – Jag tycker det är alldeles för tidigt att göra den typen av bedömning. Jag räknar kallt med att dom kommer tillhöra toppen när det väl ska avgöras. Jag vet att dom just nu har en väldigt hög högstanivå även om dom inte fått till det fullt ut hittills.

-Vi vet ju ändå att förre Skövdetränaren Jonas Wille har en stark trupp. Vad gäller det i första hand för att få stopp på hemmalaget?

– Det är definitivt deras tuffa attacker och trycket dom har i deras kollektiva spel. Sen har dom många stora, starka försvarsspelare så det gäller att vi verkligen sticker in näsan för det kommer kosta att göra mål.

 -Senast blev det som väntat en svår och tuff match mot Sävehof. Har ni ”slickat såren” och analyserat vad det var som gjorde att det inte blev några poäng?

–  Ja, vi har gått vidare efter den matchen. Som vanligt tar vi med oss många positiva saker och även saker vi vet att vi kan göra bättre till kommande matcher.

-Victor Ljungquist kunde göra comeback senast med framför allt försvarsspel. Hur ser det ut på skadefronten för övrigt inför fredagen?

 -.Just nu kan vi förvänta oss samma trupp, men det är ett par dagar kvar till match så man vet aldrig om någon tillkommer eller faller bort.

Är det några resultat eller insatser som överraskat dig extra mycket under de inledande omgångarna av Handbollsligan?

 – Nej, inte direkt. Det skiljer så pass lite lagen emellan så här i början och det tar ett tag att hitta stabiliteten i sina prestationer från match till match. Det brukar bli lite småskrällar i början av serien och jag tror inte den här säsongen kommer vara något undantag.

Frågeställare: Bengt Andersson