IFK-tränaren kommenterar aktuell statistik

Lögn, förbannad lögn och statistik. Ett gammalt kärt uttryck som tillskrivs Mark Twain. Inom handbollen och inte minst Handbollsligan finns det massor av statistik och fakta.
Så här mellan semifinalerna 1 och 2 får IFK:s tränare Henrik Signell här möjlighet att kommentera en del av alla de siffror som finns att fundera över.

 

– Vi vet garanterat efter 1-0-läget att IFK Skövde i år får spela tävlingshandboll i maj. Det är utan tvekan ett tag sedan…
– Vi gillar ju den här sporten så vi spelar gärna så länge vi bara kan. Det är såklart extra roligt att få vara med om den här möjligheten vi gett oss själva nu.

– IFK har nu blott en förlust på de senaste 15 matcherna och på bortaplan är laget obesegrat sedan 21 december (= 6 matcher).
– Det är starkt! Vi har hela tiden jobbat för att bli bättre och bättre och det är ju till slutspelet allting gäller. Vi har haft en säsong med ovanligt många skador. Jag tycker vi klarat oss väldigt bra trots det tack vare att vi har en bred trupp där alla spelare klivit fram när de fått chansen till utökad speltid.

– Kristianstad avfärdade Malmö med ett totalt målsnitt på 31-27 i fyra kvartsfinalmatcher (34, 32, 31 framåt i de tre vinstmatcherna). Mot Skövde nådde Kristianstad upp i endast 22 mål. Lägg därtill 2 x 23 i ligamatcherna mot IFK. Så snacka om bra Skövde-defensiv.
– Ja, vi har gjort bra försvarsinsatser mot Kristianstad så här långt. Lyckas vi hålla oss till dom siffrorna så har vi gjort det riktigt bra, men det kommer krävas mer och mer för varje match vi spelar mot dom.

– Efter fem spelade slutspelsmatcher har Skövde förlorat blott en enda andra halvlek Det var borta i match 4 mot Alingsås men då var ledningen 17-7 utan minsta risk att förlora.
– Det tyder på att vi just nu har bra moral, att vi har en bra fysisk status och att vi varit bra när det ska avgöras. Väldigt viktiga ingredienser för att vinna handbollsmatcher.

– IFK har hittills i slutspelet haft färre eller i två fall lika många tekniska fel som motståndarna. Inte en enda ”minusmatch” hittills alltså.
– Om man ska vinna matcher så gäller det att hålla nere de tekniska felen. Vi har dessutom ett sätt att spela försvar som många gånger lockar fram stressade situationer så det var positivt att se att vi lyckats med det.

– Räkna med att Kristianstad har mer att komma med i match 2 på lördag. Adam Nyfjäll (128 seriemål) är tillbaka. Näst bäste målskytten Emil Frend Öfors (104) nollade i lördags. Slutspelets kanske bäste, Greger Ocvirk, spelade inte alls.
– Ja, jag kan bara hålla med. Vi vet att vi kommer behöva vara ännu bättre på lördag än senast, men det vet jag att vi kan. Det kommer bli tufft där nere, men vi känner oss starka nu och kommer sälja oss dyrt!

Uttrycket brukar tillskrivas Mark Twain

Foto: Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com