IFK uppmärksammas för covid-arbetet

Allt sedan pandemin för mer än ett år sedan tog sitt grepp, om inte minst allt inom idrottsrörelsen, har IFK Skövde HK haft en noggrann strategi och ett regelverk för att hantera covid -19.

– Vi har från första stund anpassat oss efter de regler och rekommendationer som myndigheterna ger. All verksamhet i föreningen är givetvis påverkad. Våra insatser har också uppmärksammats på olika sätt, berättar säkerhetsansvarig Peter Malmberg.

Senast var det Försvarsmakten i Skövde som gästades av Peter Malmberg. Han berättade hur arbetet pågår inom IFK Skövde – allt för att förhindra smitta och få de dagliga rutinerna att bli så säkra som möjligt.

– Intresset var stort. Bland deltagarna fanns också flera personer som är aktiva inom olika idrottsföreningar och de tog med tacksamhet emot informationen, säger Peter.

14:e versionen
Rutinerna anpassas alltså hela tiden efter vad som gäller i samhället. Peter berättar att den covid-19-skrift som nu finns är den 14:e versionen i ordningen.

– Vi försöker hela tiden att ligga i framkant. Det känns också fint att vårt arbete uppmärksammas inte bara inom handbollen. Förbundet har till exempel kopierat en del av det vi infört.

Regelbundna tester
I elittruppen utförs covid-tester regelbundet och alltid inom 24 timmar före match. Ingen spelare eller ledare har testats positivt. Testerna utförs efter särskilda rutiner av medicinsk personal där IFK:s lagläkare Mile Bergvall alltid medverkar.

Munskydd
Vid matcher i Arena Skövde gäller också speciella regler. Entrén sker i en dörr på östra sidan av Arenan för motståndarlagets trupp, funktionärer och media. Tillträde till matchområdet har endast deltagande lag, domare, funktionärer, delegat, ackrediterade mediarepresentanter samt vaktmästare. Munskydd är obligatorisk för alla utanför lagens trupper och domare.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström / Peter Malmberg