IFK:s osannolika fjärde oavgjorda i rad

Helt osannolikt spelade IFK Skövde oavgjort för fjärde matchen i rad när topplaget Ystads IF gästades på onsdagskvällen. 30-30, efter IFK-ledning i paus med 17-14, slutade en ny jämn tillställning där faktiskt både IFK- och Ystadsspelarna var överens om att det var gästerna som låg närmast segern.

IFK-tränaren Henrik Signell är lite besviken direkt efter matchen, men tycker samtidigt att hans lag gör en bra insats och står upp fint mot ett av seriens absolut bästa lag.

-Ska något lag vinna tycker jag att det ska vara vi. Vi skapar absolut mest och det är små tillfälligheter som gör att Ystad kan ta en poäng, säger Signell.

Lyckad vändning

Första tio minuterna var hemmalagets med snabb tremålsledning. IFK:s time out gav dock snabbt resultat inte minst tack vare tre raka mål från Rasmus Wremer. IFK tog ledningen för första gången efter drygt tjugo minuter. 9-9 förvandlades till 9-12. IFK ledde flera gånger med fyra mål och kunde gå till pausvila med en 17-14-ledning – bra med tanke på att bara ett av åtta avslut från nio meter resulterat i mål. Istället var det kanterna och kontringarna som var lyckosamma. 7-6-spel under stora delar gav också bra resultat.

Skiftande ledningar

Efter paus kom Ystad igång och efter tio minuter hade hemmalaget vänt till ledning med 21-20 efter 7-3 under den perioden.

IFK gav sig dock inte. Fabian Norsten avlöste Håvard Åsheim i målet. Mitt i andra halvlek var gästerna åter i tvåmålsledning. Flera gånger under den avslutande kvarten var det två måls fördel för IFK. Dan Beck-Hansen kunde sätta både 29-28 och 30-29, men Ystad kvitterade 40 sekunder från slutet. Precis som i mötet med Malmö senast hade IFK chans att avgöra genom matchens sista anfall, men historien upprepade sig alltså.

Det blev en hel del 7-6-spel även i andra halvlek – något som inte bara gav resultat framåt utan även tre baklängesmål i tomt mål.

Henrik Signell var i stort jättenöjd med 7-6-spelet.

-Det är något vi tar med oss. Det gäller att våga och när vi testar denna spelform får man räkna med att allt inte sitter direkt. Det gäller att våga och inte vara defensiv. Jag tycker det finns mycket att ta med sig.

Bra mot topplag

Även om det fanns besvikelse i det blåvita gänget så är det alltså ändå mycket som var bra den här kvällen. Dan Beck-Hansen får högsta betyg. Jack Thurin ska förstås också berömmas och fick priset som bäste spelare hos gästerna. Sex mål varav tre från straffpunkten blev det denna gång.

Mycket trevligt var också att se kantspelarna Rasmus Wremer och Fredrik Mossestad som levererade och då tänker vi inte bara på att de gjorde fem mål var. Kul var också se att Victor Ljungquist var tillbaka på allvar. Han var så nära att bli matchhjälte i slutet. Richard Hanisch i första halvlek var också sig lik, men var inte med i avslutningen av matchen.

Räkna med Ystad

Ystads IF blir förstås att räkna med även i fortsättningen. Ludvig Hallbäck kom igång bra efter paus och fick pris som bäste hemmaspelare. Unge kantspelaren Hampus Karlsson måste också nämnas.

Målgörare:
IFK Skövde HK: Jack Thurin 6, Rasmus Wremer 5, Fredrik Mossestad 5, Dan Beck-Hansen 5, Richard Hanisch 4, Victor Ljungquist 3, Rex Blom 1 och Herman Dyberg 1.

Ystads IF HF: Ludvig Hallbäck 7, Hampus Karlsson 4, Jonathan Svensson 4, Hampus Andersson 4, Jakob Nygren 3, Johan Dahlin 3, Christoffer A Svensson 1, Herman Hugosson 1, Kim Andersson 1, Lasse Balstad 1 och Knud Ronau Larsen 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström