Jack ansluter till landslaget

IFK Skövdes Jack Thurin kallas in till landslagstruppen. Det framgår av ett nyhetsmeddelande från Handbollförbundet. Tillsammans med Emil Mellegård ansluter Jack till EM-kvalmatcherna mot Montenegro i nästa vecka. Jack och Emil ersätter Albin Lagergren och Hampus Wanne, som dock båda hoppas kunna ansluta till truppen igen inför VM i Egypten.

På lördagen samlas herrlandslaget i Eskilstuna för en samling som varar upp till fyra veckor. Först väntar EM-kval mot Montenegro (borta 6 januari, i Eskilstuna 9 januari) och sedan VM i Egypten (13–31 januari).

Enligt förbundets hemsida har alltså två återbud kommit inför EM-kvalmatcherna då varken Albin Lagergren eller Hampus Wanne kan delta. Den förste har dragits med en skada de senaste veckorna medan Wanne sitter i tio dagars obligatorisk karantän hemma i tyska Flensburg efter att hans sambo lämnat ett positivt covid-19-test strax före nyår.

– Vår förhoppning är att både Albin och Hampus ska kunna ansluta till truppen igen efter EM-kvalmatcherna mot Montenegro och åka med till Egypten. Tills de är tillbaka kommer IFK Skövdes Jack Thurin (bilden) och Emil Mellegård (HSG Wetzlar) att vara med, två spelare som är skickliga på sina respektive positioner, har haft en fin utveckling och fanns med i tankarna när den ursprungliga truppen skulle tas ut, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till hemsidan.

Foto: Viktor Ljungström