Jack Thurin till FC Porto nästa säsong

Jack Thurin kommer nästa säsong att lämna IFK Skövde HK för den portugisiska toppklubben FC Porto.

Magnus Andersson – en av svensk handbolls främsta genom tiderna med över 300 landskamper och tre OS-silver – är framgångsrik tränare i Porto. Han gläds över att få Jack i sin trupp.

– Vi har haft ögonen på Jack länge. Jag är övertygad om att han kommer att passa in bra i vårt lag och tillföra vårt spel mycket, säger Magnus.

 

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker naturligtvis att det år tråkigt att Jack lämnar IFK, men säger att i ärlighetens namn visste nog alla att denna dagen skulle komma.

– Jack är en enorm handbollstalang och dessutom en fantastiskt härlig människa att arbeta med och kring på alla sätt och vis. Han är en stor förebild för många av våra yngre spelare sedan många år, säger Nyström

 

22-årige Jack är en IFK-produkt som redan hunnit med mycket i sin handbollskarriär. Det har blivit tio A-landskamper och 37 U-kamper med över 100 landslagsmål totalt. I IFK-tröjan närmar han sig 150 elitmatcher med hela 582 mål. Till detta kommer 15 slutspelsmatcher med 74 mål.

 

Ulf Nyström kommenterar Jacks nästa utvecklingssteg

– Ska han på sikt utmana de allra bästa i vårt landslag är den miljön nu Jack kommer att ta klivet till nödvändig. Hur gärna vi än vill kan vi inte erbjuda den i Skövde. Att han dessutom kommer få en svensk tränare i Magnus tror jag personligen kommer vara väldigt bra och tryggt på många vis.

Ulf Nyström önskar Jack all lycka framöver när det så småningom blir dags för det ”nya” äventyret i Porto.

– Men först har vi ett antal månader på oss att fortsätta vinna matcher med IFK.

 

Porto topplag

Porto är regerande liga- och cupmästare i Portugal och spelar just nu även Champions Leauge – senast igår mot franska PSG.

– Jag trivs mycket bra med klubben och landet. Att få en svensk handbolls allra främsta framtidshopp i laget känns extra fint, säger Magnus som är inte på sitt tredje år i Porto.

Jack säger själv så här om det nya äventyret efter den här säsongen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström Video:  Marcus Dahl