Juniorerna ser fram emot att få spela

IFK Skövde HK:s juniorer är sedan en dryg vecka tillbaka i full gång efter sommaren.
– Vi har kommit igång fint och det ser bra och spännande ut, säger junioransvarig Peter Johansson som är tillbaka i IFK.

Det är killar födda -02, -03 och 04 som utgör juniorgruppen.
– Vi var 28 grabbar när vi startade i maj, berättar Peter som håller i verksamheten tillsammans med Fredrik Sääf.
– Det känns väldigt bra att vara två som delar på arbetet. En av oss kan köra kollektivt, medan den andra tar lite mer enskilda övningar. Vi växlar och kan på så sätt utnyttja helheten, säger Peter.

En av de unga IFK-spelare som nu fått lärlingskontrakt är Johan Hedman. Han berättar så här om sina förväntningar på den nya säsongen:

Peter tillbaka i IFK
Peter Johansson har haft många uppdrag i IFK under åren och även varit A-lagstränare. Nu är han tillbaka i IFK efter några år i HK Country.
– Peter har en stark förmåga att utveckla unga handbollsspelare och det är mycket glädjande att han är tillbaka, sade sportchef Ulf Nyström när det var klart i våras.

Båda lag i seriespel
Juniorerna ska den kommande säsongen spela seriespel. För HK Skövde blir det i div II och för Blå Kamraterna väntar div III.

Av kända skäl blev det förra hösten ett tidigt slut på spel i de här divisionerna. Nu längtar alla efter att få komma igång igen.
– Vi måste ha respekt och förståelse för att det är nästan ett år sedan de här grabbarna spelade seriematcher. Det är också stor skillnad att möta seniorer mot att spela mot pojk- och juniorlag, säger Peter.
Ännu har det inte varit något tal om konkret målsättning för den kommande säsongen.
– Men vi ska i varje fall ha som mål att hänga kvar i respektive serier, säger Peter.

Start i helgen
Fram till seriestarten i månadsskiftet september-oktober kommer det att spelas en hel del matcher. Redan kommande helg väntar en tuff cup med Alingsås som värd där Baltichov och Warta också deltar.
– Det blir svårt inte minst därför att vi inte kan ha med alla 03-or som har lärlingskontrakt och som nu tränar och spelar en del med elitlaget.
Sedan väntar dubbelmöten med Country och i helgen 3-5 september är det Göteborg cup som står på agendan.

IK Lågan från Hörby kommer också till Skövde för att möta både HK Skövde och HK Country.
– Dessutom har vi USM framför oss, något alla ser fram mot då det inte blev något USM förra säsongen, säger Peter och understryker att alla ser fram med spänning på att åter få spela matcher.
– Vi tycker också att vi har gott om tid att få till det så bra som vi önskar.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Webbreportage: Annika Andersson och Marcus Dahl